Fenkoli-minttu-riisipilahvi ja paistetut katkaravut

Risotto-metodilla kypsyvän kasvisriisipilahvin salainen ainesosa on vermutti, joka kohottaa tämän ensivilkaisulla arkiselta tuntuvan ruuan varsin juhlavaksi herkuksi. Paistetut katka- tai tiikeriravut ovat pilahville erinomainen kumppani, mutta hyvin maistuu ilmankin.
1 | dl | Myllyn Paras Basmatiriisiä |
pieni fenkoli (n. 100 g) | ||
4 | rkl | oliiviöljyä |
1 | pieni sipuli hienonnettuna | |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna | |
1 | tl | chililastuja |
2 | luumutomaattia pilkottuna | |
1 | dl | kuivaa vermuttia |
2 | dl | kalalientä tai vettä |
200 | g | tiikerirapuja kuoret ja musta suoli poistettuna |
mustapippuria myllystä | ||
suolaa | ||
2 | rkl | tuoretta minttua hienonnettuna |
50 | g | fetajuustoa |
Valmistusohje
-
Huuhtele riisi juoksevan veden alla.
-
Pilko fenkoli sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
-
Lämmitä öljy paistinpannulla. Freesaa fenkoli ja sipuli pehmeäksi lempeällä lämmöllä. Älä ruskista.
-
Lisää valkosipuli ja chililastut. Jatka paistamista muutama minuutti ja lisää pilkotut tomaatit. Paista vielä pari minuuttia ja lisää riisi. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja kaada mukaan vermutti. Kun neste on haihtunut noin puoleen alkuperäisestä määrästä, lisää mukaan kalaliemi ja anna kuplia, kunnes riisi on kypsää, noin 15 minuuttia.
-
Kun riisi alkaa olla melkein kypsää, paista katkaravut toisella pannulla kuumassa öljyssä pinkin punertaviksi. Mausta ravut suolalla ja pippurilla.
-
Yhdistä ravut ja riisi. Ripottele päälle tuoretta minttua ja fetaa. Nauti heti.
Kommentoi reseptiä