Fenkoli-minttu-riisipilahvi ja paistetut katkaravut

Fenkoli-minttu-riisipilahvi ja paistetut katkaravut
1 t 20 min, josta valmisteluaika 40 min

Risotto-metodilla kypsyvän kasvisriisipilahvin salainen ainesosa on vermutti, joka kohottaa tämän ensivilkaisulla arkiselta tuntuvan ruuan varsin juhlavaksi herkuksi. Paistetut katka- tai tiikeriravut ovat pilahville erinomainen kumppani, mutta hyvin maistuu ilmankin.

1:lle
1dlMyllyn Paras Basmatiriisiä
pieni fenkoli (n. 100 g)
4rkloliiviöljyä
1pieni sipuli hienonnettuna
1valkosipulinkynsi hienonnettuna
1tlchililastuja
2luumutomaattia pilkottuna
1dlkuivaa vermuttia
2dlkalalientä tai vettä
200gtiikerirapuja kuoret ja musta suoli poistettuna
mustapippuria myllystä
suolaa
2rkltuoretta minttua hienonnettuna
50gfetajuustoa

Valmistusohje

  1. Huuhtele riisi juoksevan veden alla.

  2. Pilko fenkoli sopivan kokoisiksi suupaloiksi.

  3. Lämmitä öljy paistinpannulla. Freesaa fenkoli ja sipuli pehmeäksi lempeällä lämmöllä. Älä ruskista.

  4. Lisää valkosipuli ja chililastut. Jatka paistamista muutama minuutti ja lisää pilkotut tomaatit. Paista vielä pari minuuttia ja lisää riisi. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja kaada mukaan vermutti. Kun neste on haihtunut noin puoleen alkuperäisestä määrästä, lisää mukaan kalaliemi ja anna kuplia, kunnes riisi on kypsää, noin 15 minuuttia.

  5. Kun riisi alkaa olla melkein kypsää, paista katkaravut toisella pannulla kuumassa öljyssä pinkin punertaviksi. Mausta ravut suolalla ja pippurilla.

  6. Yhdistä ravut ja riisi. Ripottele päälle tuoretta minttua ja fetaa. Nauti heti.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)