Kana-cannellonit

Kana-cannellonit

Cannellonit ovat esikeitettyjä, suoria pastaputkia, jotka valmistetaan durumvehnäjauhosta ja vedestä. Cannellonit valmistetaan ruoaksi täyttämällä pastaputket.  Perinteisesti cannellonien sisään laitetaan jauheliha-, kana-, kala- tai kasvistäyte ja paistetaan esim. tomaatti-juustokastikkeella peitettynä uunissa. Rauman Lukon Ville Nieminen ja Jonne Virtanen ottivat toisistaan mittaa tämän pastaruoan tekemisessä, katso video ohjeen alta!

uunivuoallinen, 6-8:lle tai 4 lätkänpelaajalle
1pktMyllyn Paras Cannelloneja
Kanatäyte:
2rklrypsiöljyä
2porkkanaa
2sipulia
400ghienoksi hakattua kanan- tai broilerin lihaa (broilerimurua)
1rklvahvaa currytahnaa
200gtuoretta pinaattia tai nokkosta
200gmustapippurituorejuustoa
Päälle:
6tomaattia
1-2tlmustapippuria
Valkokastike:
50gvoita
½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tai Karkea Vehnäjauhoja
6dl(kookos)maitoa
100gemmental-tyyppistä juustoraastetta
1tlmuskottipähkinää

Valmistusohje

Paista isolla pannulla tai kasarissa öljyssä pieneksi kuutioitua porkkanaa, hienonnettua sipulia ja melko hienoksi hakattua kanan- tai broilerin lihaa. Mausta currytahnalla ja lisää hakattu pinaatti joukkoon. Lisää pannulle mustapippurituorejuusto ja anna sen sulaa täytteen joukkoon. Ota pannu pois liedeltä. Hakkaa tomaatit hienoksi ja mausta mustapippurilla. Valmista paistoksen päälle valkokastike, voit käyttää tavallista maitoa tai kookosmaitoa makusi mukaan.  Työnnä täytettä pastaputkien sisään tavallisella veitsellä työntäen. Lado täytetyt putket kahdeksi kerrokseksi isolle, laakealle ja voidellulle uunivuoalle. Levitä putkien päälle itse hakattu tomaattimurska ja valkokastike. Kypsennä 225-asteisen uunin alatasolla 20–30 minuuttia, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin ruskea.

VINKKI: Mikäli haluat, voit jauhaa täytteen ihan hienoksi (monitoimikoneella tai sauvasekoittimen leikkuriterällä) ja pursottaa sen pursotinpussin avulla cannellonien sisään; pursotuksessa on hyvä olla toinen henkilö apuna. VILLE NIEMISEN VINKKI: Laita hakattu tomaattiseos vasta valkokastikkeen päälle, niin saat kauniin lopputuloksen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)