Kana-ananaspaistos

Kana-ananaspaistos

Suomalaisten suosikkiruokaa on pasta, kana ja ananas.

Valmista ruoka Täysjyvä Fusilli Makaroneista, niin kuitua tulee reilusti ja
nälkä pysyy parhaiten poissa.

Mausta kunnolla, mikäli pidät mausteisista ruoista, sillä iso paistos imee
mausteita.

Mikäli sinulla on pieni perhe, pakasta loput ja nauti halutessasi myöhemmin.

uunivuoallinen, 6-8:lle
1ps
tai Täysjyvä Fusilli Makaronia (500 g)
2tlkananaspaloja (400/200 g)
Kanakastike:
2rklmargariinia tai öljyä
500ghedelmä(ananas)marinoituja broilerin fileepaloja
1pspakastesipulikuutioita (200 g) tai 2 sipulia
3-6valkosipulinkynttä
1tlcurrya
½tlinkivääriä
½tlvalkopippuria
2tlrakuunaa
1kanaliemikuutio
3rklMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
5dlvettä (osa voi olla tuoremehua)
1tlkananasmurskaa (200/100 g)
100gvalkosipulituorejuustoa
n.2dlruoanvalmistuskermaa tai kookoskermaa
Pinnalle:
1-2dljuustoraastetta

Valmistusohje

Keitä Fusilli Makaronia kattilassa kiehuvassa suolalla
maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä ja kaada makaroni
voideltuun uunivuokaan tai lasagnevuokaan. Lisää sekaan ananaspalat.

Paista broileripalat ja sipulit teflon-kattilassa, mausta
ja ripottele pintaan vehnäjauhoja, lisää vesi hyvin sekoittaen ja anna
kastikkeen saostua, lisää ananasmurska liemineen, tuorejuusto ja kerma, hauduta
miedolla lämmöllä kastiketta n. 5 min. Kaada kastike painellen makaronien
sekaan, ripottele pinnalle juustoraastetta ja kuorruta paistosta 225-asteisen
uunin keskitasolla 20-30 min, kunnes paistos saa kauniin värin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (14)

Onneksi vielä löysin tämän reseptin. Olen tehnyt tätä jo ehkä parisen vuotta, ja resepti hukkui muutossa. Toki muistin jo aika hyvin miten se tehdään, mutta muutaman asian halusin tarkistaa. Kutsun useita lapsiperheitä syömään, ja tämä on oiva ratkaisu. Paras paistos näistä paistoresepteistä.
Vietämme rentoja kesäjuhlia isolla porukalla. Voiko ruoan tehdä jo edellisenä päivänä, paistaa, mutta tarjoilla lämmitettynä seuraavana päivänä? Toki nopea jäähdytys on haaste.
Paistoksen voi paistaa valmiiksi jo edellisenä päivänä ja lämmittää sitten tarjoilua varten. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Nam nam ilman turejuustoakin tuli hyvää, suosittelen!!
Minä jätin yhden ananaspurkin pois ja laitoin tilalle paprikan. Valkosipulituorejuuston vaihdoin currytuorejuustoon. Aivan mahtava resepti, johon saa pienillä muutoksilla kivaa vaihtelua.
En laittanut valkosipulia enkä käyttänyt myöskään valkosipulituorejuustoa, mutta aivan erinomaista tuli! Tätä on tehty usein koska meillä kahdella hengellä tämä riittää jopa neljäksi päiväksi. Tuorejuuston määrän tuplasin koska ostamani rasia on 200g eikä sitä silti tullut liikaa. Nesteeksi käytin puolet appelsiinituoremehua ja puolet vettä.
Hyvää oli, vaikka en laittanutkaan inkivääriä enkä paljoakaan valkosipulia.
Erinomaista tuli. Eikä haitannut vaikka kanaliemikuutio unohtui pois :=)
Tein kyllä hieman mukauttaen ja tosi hyvää tuli! Tämä lisätään meidän vakioruokiin!
Oli muuten tosi hyvää!

Pages