Tee kakkupohja Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinasta tai Kauramurotaikinasta, levitä jäähtyneelle pohjalle vadelmat ja juustokakkuseos, anna hyytyä kunnolla.

Koristele näyttävästi! 

Kokeile myös suosittua suklaapohjaista juustokakkua!

Ainekset 25-28 cm:n kokoinen irtopohjainen piirakkavuoka, 10-15:lle annosta

Kakkupohja:
Kostutus:
1
dl
vadelmamehua + ½ dl vadelmalikööriä
Täyte:
5
dl
vadelmia
6
liivatelehteä
½
dl
vettä + 1-2 rkl sitruunamehua
400
g
maustamatonta tai vaniljatuorejuustoa
2
dl
kuohukermaa
½
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Koristeeksi:
2-3
dl
vadelmia
vadelman tai mintun lehtiä

Ohje

  1. Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10–15 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

  2. Kostuta jäähtynyt pohja. Levitä sille vadelmat. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna 2-3 rkl vettä kiehuvaksi esim. mikrouunissa lasissa. Puristele liivatteet liotusvedestään ja liuota ne veteen. Lisää 1 rkl sitruunamehua. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

  3. Sekoita liivateliemi tuorejuustoon. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen, mausta se sokereilla ja yhdistä kermavaahtoon varovasti juusto-liivateseos. Kaada hyytelö torttupohjalle marjojen päälle irtopohjavuokaan.

  4. Hyydytä jääkaapissa. Irrota kakku tarjoilualustalle ja koristele ennen tarjoilua tuorein marjoin ja yrtein.

VINKKI: Voit tehdä juustokakun myös mansikoilla, mustikoilla tai lakoilla. Katso myös suosituin Mango-juustokakku -reseptimme!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Satu Nyström/A-lehdet

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.