Juustokakku vadelmilla

Juustokakku vadelmilla

Tee kakkupohja Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinasta tai Kauramurotaikinasta, levitä jäähtyneelle pohjalle vadelmat ja juustokakkuseos, anna hyytyä kunnolla. Koristele näyttävästi! 

25-28 cm:n kokoinen irtopohjainen piirakkavuoka, 10-15:lle
Kakkupohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa (380 g)
tai Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Kostutus:
1dlvadelmamehua + ½ dl vadelmalikööriä
Täyte:
5dlvadelmia
6liivatelehteä
½dlvettä + 1-2 rkl sitruunamehua
400gmaustamatonta tai vaniljatuorejuustoa
2dlkuohukermaa
½dlsokeria
2tlvaniljasokeria
Koristeeksi:
2-3dlvadelmia
vadelman tai mintun lehtiä

Valmistusohje

Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10–15 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä. Kostuta jäähtynyt pohja. Levitä sille vadelmat. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna 2-3 rkl vettä kiehuvaksi esim. mikrouunissa lasissa. Puristele liivatteet liotusvedestään ja liuota ne veteen. Lisää 1 rkl sitruunamehua. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita liivateliemi tuorejuustoon. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen, mausta sokereilla ja yhdistä siihen varovasti juusto-liivateseos. Kaada hyytelö torttupohjalle marjojen päälle irtopohjavuokaan. Hyydytä jääkaapissa.  Irrota kakku tarjoilualustalle ja koristele ennen tarjoilua tuorein marjoin ja yrtein.

VINKKI: Voit tehdä juustokakun myös mansikoilla, mustikoilla tai lakoilla. Katso myös suosituin Juustokakku -reseptimme!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Hei! Kuinka kauan kakun kannattaa antaa hyytyä ennen tarjoilua?
Kakun tulisi antaa hyytyä vähintään neljä tuntia tai mieluiten yön yli.