Keltainen Kukka Makaroni on kukanmallinen makaroni, joka valmistetaan hiivaleipävehnäjauhosta ja vedestä.

Hiivaleipävehnäjauho sisältää lähellä jyvän kuorta olevat ravintorikkaat osat, jotka tekevät jauhosta tummempaa ja kuitupitoisempaa kuin ydinvehnäjauho.

Makaroni on värjätty kurkumalla keltaiseksi, jolloin tumma makaroni onkin väriltään kauniin keltaista. Se sopii hyvin tuomaan väriä erilaisiin pastaruokiin tai lisäkkeeksi sellaisenaan salaatteihin, keittoihin, patoihin ja paistoksiin sekä kastikkeen kanssa tarjoiltavaksi.

Ainekset uunivuoallinen annosta

15
cm
purjosipulia renkaina
(4
valkosipulinkynttä)
2
tlk
tonnikalaa vedessä (n. 300 g)
1
tlk
ananaskuutioita (pieni tlk)
100
g
sinihomejuustomurua
1
tl
mustapippuria
1
tl
sitruunapippuria
dl
kolmen juuston kermaa
2
dl
parmesaani- tai Polar-juustoraastetta

Ohje

  1. Keitä pasta "al dente", 5 min.

  2. Viipaloi purjosipuli ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään isoon voideltuun uunivuokaan juustoraastetta lukuun ottamatta.

  3. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla puoli tuntia.

VINKKI: Käyttämällä tonnikalan tilalla katkarapuja, saat sopivaa ruokaa rapujuhliin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.