Juurespiiras

Juurespiiras
6–8 annosta
1kplMyllyn Paras Neljän Viljan Ruokapiirakkataikina (400 g)
Täyte:
400glanttua kuorittuna
300gpunajuurta kuorittuna
150gporkkanaa kuorittuna
100gpalsternakkaa kuorittuna
1tlsuolaa
½ – ¾ tlkarkeaksi rouhittua valkopippuria
1rkltummaa siirappia tai hunajaa
30gvoita tai kasvimargariinia
1pkt(150 g) pekonia

Valmistusohje

Siirrä piirakkataikina leivinpaperin päälle sulamaan. Viipaloi kuoritut juurekset ohuiksi.

Kuumenna uuni 190 asteeseen. Kauli sulanut, huoneenlämpöinen piirakkataikina halkaisijaltaan noin 35 cm:n. Siirrä piirakkataikina leivinpapein avulla vuokaan (ø 28 cm, reuna noin 3 cm).

Lado juuresviipaleet raidoiksi ympyrän muotoon pohjan päälle. Ripottele suola ja pippuri pinnalle ja valuta siirappi- tai hunajaraidat päälle. Vedä jääkaappikylmästä voista tai kasvimargariinista juustohöylällä ohuita lastuja juuresviipaleille ja asettele pekoniviipaleet päälle.

Paista uunin alatasolla 60 minuuttia, alenna lämpötila 150 asteeseen, peitä piiras foliolla ja jatka paistamista vielä noin 60 minuuttia. Anna piiraan jäähtyä folion suojassa noin 30 minuuttia ennen tarjoamista. Nauti lämpimänä.

VINKKI: Juurespiiras on mainio joulupöydän ruoka, sillä voi vaikkapa korvata perinteiset joululaatikot ja rosollin. 

Kasvisversio: jätä pekoni pois ja korvaa voi kasvimargariinilla.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)