Juuresjoulutortut

Juuresjoulutortut
  • Valmista juureksista maistuvia joulutorttuja.
  • Jos haluat paljon lehtevää taikinaa torttuun, leivo tortut Myllyn Paras Torttutaikinalevyistä ja jos taas haluat enemmän täytettä, valmista tortut torttutaikinaa ohuemmista Myllyn Paras Lehtitaikinalevyistä.
  • Mikäli et tee torttuja vegaaniseen ruokavalioon, voit käyttää ohjeeseen tavallista Emmental-juustoa.
  • Mikäli teet vain 10 torttua Torttutaikinalevyistä, jää täytettä vaikkapa juureshöystöksi ruokailuun.
10-16 kpl
1pktMyllyn Paras Lehtitaikinalevyjä (500 g)
tai Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
2punajuurta (150 g)
2porkkanaa (150 g)
½palsternakka (100 g)
1iso punasipuli
3-5valkosipulinkynttä
2-3rklrosmariini-rypsiöljyä
2-3rklsiirappia
1tlsuolaa
1tlrouhittua mustapippuria
½dllimen mehua
1dlsaksanpähkinöitä
½dlMyllyn Paras Tumma Mannasuurimoita
150gkasvirasvajuustoa (esim. Violife)
Voiteluun:
2rklrosmariini-rypsiöljyä
Koristeeksi:
½dlMyllyn Paras Tumma Mannasuurimoita
1rklunikonsiemeniä

Valmistusohje

Levitä jäiset taikinalevyt leivinpaperille sulamaan.

Kuori juurekset ja sipulit, suikaloi ne ohuiksi suikaleiksi. Paahda suikaleita pannulla rosmariiniöljyssä miedolla lämmöllä 10 min, mausta siirapilla, suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja limenmehulla. Ripottele loppuvaiheessa joukkoon mannasuurimot ja saksanpähkinät karkeasti rouhittuna, anna näiden paahtua vielä pari minuuttia. Raasta joukkoon kasvirasvajuustoa.

Leikkaa levyt neliöiksi ja tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin). Laita 2 lusikallista täytettä tortun keskelle: täytettä saa olla runsaasti. Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä kulmat keskelle yhteen kostutetuin sormin. Voit myös tehdä kukanmuotoisia torttuja: tee viillot taikinakulmiin, laita täyte keskelle, nosta kulmakaistaleet ylös keskelle ja nipistä yhteen.

Voitele öljyllä. Sekoita mannasuurimot ja unikonsiemenet. Ripottele torttujen pintaan seosta. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 min kauniin ruskeiksi.

Tarjoile kuumina tai lämmitettyinä vegaanisena vaihtoehtona pikkujoulu- tai joulupöydässä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)