Tässä ruokaisa juhlasalaatti, jonka salaattipohjan voi valmistella jo edellisenä päivänä.

Keitä pasta salaattiin "al dente" eli 1-2 minuuttia pakkauksen keittoaikaa vähemmän. Huuhtele keittämisen jälkeen heti kylmällä vedellä.

Ainekset Isompi annos salaattia 6-8:lle, á n. 300 g annosta

150
g
kukkakaalia pieninä paloina
250
g
mangopaloja (säilyke n. 250/420 g tai tuore)
250
g
juustoa kuutioina, esim. (kevyt) goudaa, kuminajuustoa tms.
1
rs
kirsikkatomaatteja
½
kerää rapeaa amerikansalaattia (n. 75 g)
1
rucola-salaatti (n. 75 g lehtiä)
½
kiinteää kurkkua (n. 250 g)
hienonnettua yrttiä, kirveliä, oreganoa, basilikaa tms.
Kastike:
1
dl
hedelmämehua
½
dl
hunaja-omenaviinietikkaa
½
dl
(rypsi)öljyä
½
tl
yrttisuolaa
½
tl
mustapippurirouhetta

Ohje

  1. Keitä Keltainen Kukka tai Keltainen Sydän Makaronit "al dente". Kaada lävikköön, jäähdytä kylmällä vedellä ja valuta. Lisää joukkoon kukkakaalinnuput (raa'at) ja mangopalat. Sekoita kastike ja kaada siitä puolet pastan joukkoon.

  2. Kuutioi juusto ja nosta erilliseen kulhoon. Peitä astia kelmulla ja säilytä kylmässä. Edellä mainitut työt voit tehdä jo edellisenä päivänä. Voit myös halutessasi suikaloida salaatit ja kurkun edellisenä päivänä, mutta parempana ne pysyvät, jos teet työn vasta tarjoilupäivänä.

  3. Sekoita juustokuutiot, tomaatit (halutessa halkaistuna), salaatit ja kurkku pastan joukkoon ja lisää loput kastikkeesta. Mikäli tarjoilet salaattia isomman ruokakokonaisuuden osana, annos riittää kaksinkertaiselle henkilömäärälle (n. 15:lle). 

VINKKI: Voit tehdä salaatin myös Keltainen Raketti Spagetilla, joka on myös tummaa ja kuitupitoista, mutta silti kauniin väristä pastaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.