Juhliin Pastasalaatti

Juhliin Pastasalaatti

Tässä ruokaisa juhlasalaatti, jota voi kätevästi suunnitella tarjoavansa kevään juhlissa Salaattipohjan voi valmistella jo edellisenä päivänä. Keitä pasta salaattiin "al dente".

Isompi annos salaattia 6-8:lle, á n. 300 g
250gMyllyn Paras Keltainen Kukka Makaronia
tai Keltainen Sydän Makaronia
150gkukkakaalia pieninä paloina
250gmangopaloja (säilyke n. 250/420 g tai tuore)
250g juustoa kuutioina, esim. (kevyt) goudaa, kuminajuustoa tms.
1rskirsikkatomaatteja
½kerää rapeaa amerikansalaattia (n. 75 g)
1rucola-salaatti (n. 75 g lehtiä)
½kiinteää kurkkua (n. 250 g)
hienonnettua yrttiä, kirveliä, oreganoa, basilikaa tms.
Kastike:
1dlhedelmämehua
½dlhunaja-omenaviinietikkaa
½dl(rypsi)öljyä
½tlyrttisuolaa
½tlmustapippurirouhetta

Valmistusohje

Keitä Keltainen Kukka tai Keltainen Sydän Makaronit "al dente", pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada lävikköön, jäähdytä kylmällä vedellä ja valuta. Lisää joukkoon kukkakaalinnuput (raa'at) ja mangopalat. Sekoita kastike ja kaada siitä puolet pastan joukkoon. Kuutioi juusto ja nosta erilliseen kulhoon. Peitä astia kelmulla ja säilytä kylmässä. Edellä mainitut työt voit tehdä jo edellisenä päivänä. Voit myös halutessasi suikaloida salaatit ja kurkun edellisenä päivänä, mutta parempana ne pysyvät, jos teet työn vasta tarjoilupäivänä. Sekoita juustokuutiot, tomaatit (halutessa halkaistuna), salaatit ja kurkku pastan joukkoon ja lisää loput kastikkeesta. Mikäli tarjoilet salaattia isomman ruokakokonaisuuden ohessa, annos riittää kaksinkertaiselle henkilömäärälle (n. 15:lle). 

VINKKI: Voit tehdä salaatin myös Keltainen Raketti Spagetilla, joka on myös tummaa ja kuitupitoista, mutta silti kauniin väristä pastaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)