Saat herkullisia ja juhlallisia pikkuleipiä käyttämällä Myllyn Paras Voitaikinaa. Voitaikinan lehtevät kerrokset tekevät pikkuleivistä kuohkeita.

Voitaikinasta tehtyjen pikkuleipien väliin voi laittaa muun muassa rahkatäytteen.

Ainekset 15 annosta

Täyte:
150
g
lemon curdia
150
g
greippilohkoja sokeriliemessä (säilyke)
200
g
sitruunarahkaa

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan levyt erilleen. Ota hieman kohmeisesta taikinasta isohkolla sydänmuotilla sydämiä (2-3 sydäntä per levy). Paista 225-asteisen uunin keskitasolla kauniin keltaisiksi, n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä, halkaise ja laita täytettä väliin.
  2. Levitä ensin lemon curdia pohjille, jokaiselle reilu 1 rkl. Laita jokaisen päälle yksi valutettu greippilohko ja nokare sitruunarahkaa.

VINKKI: Lemon curdin tilalla voi käyttää paistonkestävää marjahilloa ja greippilohkojen tilalla puolukoita tai karpaloita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.