Joulutorttukukat aprikoosi-mantelitäytteellä

Joulutorttukukat aprikoosi-mantelitäytteellä

Pientä vaihtelua joulutorttuihin saat vaihtamalla luumutäytteen aprikoositäytteeksi ja taittelemalla tortut eri tavoin.

Voitaikina on vähälaktoosisella voilla leivottua ja torttutaikina laktoosittomalla margariinilla leivottua lehtevää taikinaa, molemmissa taikinoissa on lähes sata lehtevää kerrosta.

Muista aina ensin taitella reunoista osiot keskelle ja vasta sen jälkeen laittaa täyte päälle.

10 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)
tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
150gpaistonkestävää aprikoosimarmeladia
1dlmantelirouhetta
(1dlpehmeitä aprikoosikuutioita)

Valmistusohje

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Puolita jokainen sulanut taikinalevy kahdeksi neliöksi. Leikkaa neliöiden kulmiin viillot ja nosta kulmat ylös "kukaksi" neliöiden keskelle. Nipistä hyvin kiinni. Voit leipoa myös perinteisen joulutortun malliin. Laita jokaisen neliön keskelle sakaroiden päälle 1 rkl täytettä.

Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min.

VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä muita paistonkestäviä marmeladeja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)