Pientä vaihtelua joulutorttuihin saat vaihtamalla luumutäytteen aprikoositäytteeksi ja taittelemalla tortut eri tavoin.
Voitaikina on vähälaktoosisella voilla leivottua ja torttutaikina laktoosittomalla margariinilla leivottua lehtevää taikinaa, molemmissa taikinoissa on lähes sata lehtevää kerrosta.
Muista aina ensin taitella reunoista osiot keskelle ja vasta sen jälkeen laittaa täyte päälle.
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Puolita jokainen sulanut taikinalevy kahdeksi neliöksi. Leikkaa neliöiden kulmiin viillot ja nosta kulmat ylös "kukaksi" neliöiden keskelle. Nipistä hyvin kiinni. Voit leipoa myös perinteisen joulutortun malliin.
Laita jokaisen neliön keskelle sakaroiden päälle 1 rkl täytettä. Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min.
VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä muita paistonkestäviä marmeladeja.
Kommentteja ja keskustelua