Pientä vaihtelua joulutorttuihin saat vaihtamalla luumutäytteen aprikoositäytteeksi ja taittelemalla tortut eri tavoin.

Voitaikina on vähälaktoosisella voilla leivottua ja torttutaikina laktoosittomalla margariinilla leivottua lehtevää taikinaa, molemmissa taikinoissa on lähes sata lehtevää kerrosta.

Muista aina ensin taitella reunoista osiot keskelle ja vasta sen jälkeen laittaa täyte päälle.

Ainekset 10 annosta

Täyte:
150
g
paistonkestävää aprikoosimarmeladia
1
dl
mantelirouhetta
(1
dl
pehmeitä aprikoosikuutioita)

Ohje

  1. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Puolita jokainen sulanut taikinalevy kahdeksi neliöksi. Leikkaa neliöiden kulmiin viillot ja nosta kulmat ylös "kukaksi" neliöiden keskelle. Nipistä hyvin kiinni. Voit leipoa myös perinteisen joulutortun malliin.

  2. Laita jokaisen neliön keskelle sakaroiden päälle 1 rkl täytettä. Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min.

VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä muita paistonkestäviä marmeladeja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.