Joulutaskut

Joulutaskut
50 min, josta valmisteluaika 35 min
  • Tähtitortut on klassikko, mutta jouluna voi kokeilla myös uutta. 
  • Näissä voitaikinaleivonnaisissa tähtiteema on toteutettu tomusokerin ja paperista leikatun sabluunan avulla.
  • Luumua löytyy täytevaahdosta, johon säväyksensä antaa myös piparimauste ja sitruunankuori.
1pktMyllyn Paras Voitaikinaa (500 g)
Täyte:
2dlkuohukermaa
¾dlfariinisokeria
¼tlpiparkakkumaustetta
100gvaniljatuorejuustoa
1tlsitruunan kuoriraastetta
¾dlluumumarmeladia
Pinnalle:
tomusokeria

Valmistusohje

  1. Valmista ensiksi voitaikinataskut: Kauli jokainen Voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla. Taita taikinalevy kaksinkerroin niin, että taitosviiva jää taskun sisäpuolelle.

  2. Paista taskuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Raota taskuja auki varovasti heti kuumina. Anna jäähtyä.

  3. Mittaa kulhoon kuohukerma, fariinisokeri ja piparkakkumauste. Vatkaa vaahdoksi. Lisää loput ainekset. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.  Käännä taskujen kansi auki ja pursota sisälle reilusti täytettä.

  4. Piirrä esimerkiksi piparkakkumuottia apuna käyttäen paperille tähtikuvio. Leikkaa kuvio irti, jotta saat tähden muotoisen sabluunan. Aseta paperi joulutaskun päälle ja siivilöi tomusokeria. Nosta paperi varoen paikoiltaan.

VINKKI: Voitaikinataskut ovat täyttävämpiä kuin esimerkiksi joulutortut.  Taskujen sisään voi tehdä täytteen myös yhdistämällä kermavaahtoa ja maustettua rahkaa.  Taskut voi täyttää myös suolaisilla täytteillä, kuten poro- tai lohitahnalla.

Resepti:
Kinuskikissa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)