Joulutaskut

Joulutaskut

Tähtitortut on klassikko, mutta jouluna voi kokeilla myös uutta. 

Näissä voitaikinaleivonnaisissa tähtiteema on toteutettu tomusokerin ja paperista leikatun sabluunan avulla.

Luumua löytyy täytevaahdosta, johon säväyksensä antaa myös piparimauste ja sitruunankuori.

7kplMyllyn Paras Voitaikinataskuja
Täyte:
2dlkuohukermaa
¾dlfariinisokeria
¼tlpiparkakkumaustetta
100gvaniljatuorejuustoa
1tlsitruunan kuoriraastetta
¾dlluumumarmeladia
Pinnalle:
tomusokeria

Valmistusohje

Kypsennä voitaikinataskut pakkauksen ohjeen mukaan: Aseta jäisinä pellille ja laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Paista toiseksi alimmalla tasolla 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Mittaa kulhoon kuohukerma, fariinisokeri ja piparkakkumauste. Vatkaa vaahdoksi. Lisää loput ainekset. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. 

Käännä taskujen kansi auki ja pursota sisälle reilusti täytettä.

Piirrä esimerkiksi piparkakkumuottia apuna käyttäen paperille tähtikuvio. Leikkaa kuvio irti, jotta saat tähden muotoisen sabluunan. Aseta paperi joulutaskun päälle ja siivilöi tomusokeria. Nosta paperi varoen paikoiltaan.

VINKKI: Voitaikinataskut ovat täyttävämpiä kuin esimerkiksi joulutortut. 

Taskut on mahdollista leikata kahteen osaan ennen täyttämistä. 

Taskujen sisään voi tehdä täytteen myös yhdistämällä kermavaahtoa ja maustettua rahkaa. 

Taskut voi täyttää myös suolaisilla täytteillä, kuten poro- tai lohitahnalla.

Resepti:
Kinuskikissa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)