Tähtitortut on klassikkoresepti, mutta jouluna voi kokeilla myös uutta. 

Näissä voitaikinaleivonnaisissa tähtiteema on toteutettu tomusokerin ja paperista leikatun sabluunan avulla.

Luumua löytyy täytevaahdosta, johon säväyksensä antaa myös piparimauste ja sitruunankuori.

Ainekset 10 annosta

Täyte:
2
dl
kuohukermaa
¾
dl
fariinisokeria
¼
tl
piparkakkumaustetta
100
g
vaniljatuorejuustoa
1
tl
sitruunan kuoriraastetta
¾
dl
luumumarmeladia
Pinnalle:
tomusokeria

Ohje

  1. Valmista ensiksi voitaikinataskut: Kauli jokainen Voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla. Taita taikinalevy kaksinkerroin niin, että taitosviiva jää taskun sisäpuolelle.

  2. Paista taskuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Raota taskuja auki varovasti heti kuumina. Anna jäähtyä.

  3. Mittaa kulhoon kuohukerma, fariinisokeri ja piparkakkumauste. Vatkaa vaahdoksi. Lisää loput ainekset. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.  Käännä taskujen kansi auki ja pursota sisälle reilusti täytettä.

  4. Piirrä esimerkiksi piparkakkumuottia apuna käyttäen paperille tähtikuvio. Leikkaa kuvio irti, jotta saat tähden muotoisen sabluunan. Aseta paperi joulutaskun päälle ja siivilöi tomusokeria. Nosta paperi varoen paikoiltaan.

VINKKI: Voitaikinataskut ovat täyttävämpiä kuin esimerkiksi joulutortut.  Taskujen sisään voi tehdä täytteen myös yhdistämällä kermavaahtoa ja maustettua rahkaa.  Taskut voi täyttää myös suolaisilla täytteillä, kuten poro- tai lohitahnalla.

Resepti:
Kinuskikissa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.