Haettu sivustolta  31.10.2025
  @amandaleipoo kehitti Myllyn Paras Torttutaikinasta herkulliset sekä suolaiset että makeat torttubagelit. @amandaleipoo suosittelee nauttimaan bageleita glögin kera niin pikkujouluissa, jouluaterian alkupaloina, iltapalana, välipalana tai brunssilla.
Ainekset 20 annosta
Taikina:
      
      Kylmäsavulohibagel 10 kpl
      
      5
      
      kpl
      
      Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä
      
      ½
      
      kananmuna
      
      2
      
      rkl
      
      GoGreen seesaminsiemeniä
      
      150
      
      g
      
      ruohosipulituorejuustoa
      
      muutama lehti pehtoorin salaattia
      
      150
      
      g
      
      kylmäsavulohta
      
      1
      
      tl
      
      sitruunapippuria
      
      1
      
      varsi kevätsipulia
      
      muutama oksa tilliä
      
      Luumubagel 10 kpl
      
      5
      
      kpl
      
      Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä
      
      ½
      
      kananmuna
      
      300
      
      g
      
      luumumarmeladia
      
      2
      
      dl
      
      kuohukermaa
      
      1
      
      tl
      
      tomusokeria täytteeseen
      
      1
      
      rk
      
      tomusokeria bageleiden päälle
      
      Ohje
Kylmäsavulohibagel
- Kauli sulaneita Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä hieman suuremmiksi. Leikkaa jokaisesta torttutaikinalevystä pyöreällä muotilla kaksi ympyrää. Leikkaa vielä ympyröiden keskeltä pieni ympyrä pois esimerkiksi tyllan avulla.
- Voitele pinta kananmunalla ja ripottele pintaan seesaminsiemeniä. Paista bageleita n. 12 minuuttia kiertoilmalla 200 asteisessa uunissa.
- Leikkaa jäähtyneet bagelit kahteen osaan. Levitä pohjalle reilusti tuorejuustoa, revi päälle salaattia, asettele kylmäsavulohi ja mausta sitruunapippurilla. Pilko päälle vielä kevätsipulia ja tilliä. Nosta lopuksi kansi päälle ja nauti.
- Kauli sulaneita Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä hieman suuremmiksi. Leikkaa jokaisesta torttutaikinalevystä pyöreällä muotilla kaksi ympyrää. Leikkaa vielä ympyröiden keskeltä pieni ympyrä pois esimerkiksi tyllan avulla.
Luumubagel
- Voitele pinta kananmunalla ja paista bageleita n. 12 minuuttia kiertoilmalla 200 asteisessa uunissa.
- Leikkaa jäähtyneet bagelit kahteen osaan. Levitä bagelien pohjalle 1/3 luumumarmeladista.
- Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, lisää sekaan loput marmeladista ja mausta halutessasi tomusokerilla. Pursota täyte luumumarmeladin päälle ja sulje lopuksi kansi. Ripottele päälle tomusokeria ja nauti.
Resepti: 
            
      @amandaleipoo
      Ajankohtaista ja puheenaiheita
    
        
          R
      
  
  
    
      R
  
 
   
   
   
   
   
   
         
         
         
        
Kommentteja ja keskustelua