Maukkaat ruispiparit

10 t 30 min, josta valmisteluaika 30 min
Ruispiparit sopivat joulun kahvipöytään ja myyjäisiin, ja ne käyvät upeasti myös juustotarjottimelle. Taikinassa kannattaa käyttää ruis- ja vehnäjauhoja. Leivo joulun tuoksu kotiin!
noin 40 kpl
1 | dl | margariinia |
1 | dl | fariinisokeria |
1 | dl | siirappia |
1 | tl | jauhettua kanelia |
1 | tl | jauhettua kardemummaa |
½ | tl | jauhettua inkivääriä |
½ | tl | jauhettua neilikkaa |
½ | tl | jauhettua mustapippuria |
1 | muna | |
3 | dl | Myllyn Paras Ruisjauhoja |
2½ | dl | Myllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja |
1 | tl | soodaa |
2 | rkl | kevytkermaa tai soijakermaa |
Valmistusohje
-
Kiehauta kattilassa rasva, fariinisokeri, siirappi ja mausteet. Anna jäähtyä ja vatkaa joukkoon muna. Lisää jauhot ja sooda, joka on sekoitettu kermatilkkaan.
-
Sekoita taikina tasaiseksi. Anna sen jähmettyä kylmässä seuraavaan päivään.
-
Kauli ruispiparitaikina jauhojen avulla ohueksi levyksi ja ota siitä piparkakkumuotilla pipareita, esim. sydämiä, tähtiä ja enkeleitä.
-
Paista ruispipareita 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (10)
Toimii myös 100% rukiisena.
Hyvä ohje, mutta hiivaleipäjauhon tilalla laitoin talkkunaa. Tuli todella hyviä rapeita pipareita. Täytyy tehdä vielä lisää.
Miksi hiivaleipäjauhoja?
Aivan ihania pipareita tuli, mutta kuva unohtui ottaa, ennen kuin piparit olikin jo loppu.
Tosi hyviä tuli! :) Ensi vuonna samalla ohjeella!
Todella hyviä ja helppo leipoa.En ole tehnyt näitä muutamaan vuoteen. Nyt taas tuli mieleeni ruispiparit. Kannattaa kokeilla. Varmasti teet toistekin.
Erittäin hyviä ja helppo leipoa. Näitä taidan tehdä joulun jälkeenkin.
Yllätyin positiivisesti. Nopea tehdä, hyvä leipoa ja mikä parasta, hyvä maku. eläkeläisleipoja
Kommentoi reseptiä