Joulunmakuiset Ruispiparit

Joulunmakuiset Ruispiparit
noin 40 kpl
1dlmargariinia
1dlfariinisokeria
1dlsiirappia
1tljauhettua kanelia
1tljauhettua kardemummaa
½tljauhettua inkivääriä
½tljauhettua neilikkaa
½tljauhettua mustapippuria
1muna
3dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
1tlsoodaa
2rklkevytkermaa tai soijakermaa

Valmistusohje

Kiehauta kattilassa rasva, fariinisokeri, siirappi ja mausteet. Anna jäähtyä ja vatkaa joukkoon muna. Lisää jauhot ja sooda, joka on sekoitettu kermatilkkaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna sen jähmettyä kylmässä seuraavaan päivään. Kauli taikina jauhojen avulla ohueksi levyksi ja ota siitä piparkakkumuotilla pipareita, esim. sydämiä, tähtiä ja enkeleitä. Paista pipareita 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Aivan ihania pipareita tuli, mutta kuva unohtui ottaa, ennen kuin piparit olikin jo loppu.
Tosi hyviä tuli! :) Ensi vuonna samalla ohjeella!
Todella hyviä ja helppo leipoa.En ole tehnyt näitä muutamaan vuoteen. Nyt taas tuli mieleeni ruispiparit. Kannattaa kokeilla. Varmasti teet toistekin.
Erittäin hyviä ja helppo leipoa. Näitä taidan tehdä joulun jälkeenkin.
Yllätyin positiivisesti. Nopea tehdä, hyvä leipoa ja mikä parasta, hyvä maku. eläkeläisleipoja