Kirpakka greippimarmeladi ja täyteläinen maapähkinävoi tuovat mainion suolaisen makean yhdistelmän kermaan leivotuille skonsseille. Kuohkeat skonssit valmistuvat nopeasti ilman muotteja ja kaulimia. Taikinasta nostetaan uunipellille reilun kokoisia kokkareita ja pinta paistuu herkullisen rapsakaksi.

Ainekset 4:lle annosta

Nopeat kermaskonssit:
4
dl
kermaa tai punaista maitoa
2
tl
leivinjauhoja
1
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
2
rkl
voita
Lisäksi:
maapähkinävoita
greippi- tai sitruunamarmeladia
1
rkl
sokeria

Ohje

  1. Mittaa kerma/maito kulhoon ja lisää loput ainekset. Taikinasta tulee paksua ja kokkareista.
  2. Nostele taikinasta kahden ruokalusikallisen kokoisia kokkareita leivinpaperille ja paista 220-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes pinta ja pohja ovat kauniisti ruskistuneet.
  3. Anna jäähtyä hetki, halkaise ja täytä maapähkinävoilla sekä greippimarmeladilla. Ripottele pinnalle sokeria.

 

Resepti:

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.