Ikkunaan voi leipoa myös syötäviä koristeita.

Tee jokaiseen pipariin pienellä muotilla tai veitsellä reikä, siis ”ikkuna”. Laita paistoon sopiva karkki ikkunaruuduksi, esim. Fazerin Ässämix sopii tähän. Tee lisäksi pipariin pikkuinen reikä yläreunaan, esim. sukkapuikolla tai jollain tikulla.

Paista reikien teon ja karkin asettamisen jälkeen varovasti palamista välttäen. Käytä valmista piparitaikinaa tai tee taikina itse.

Ainekset noin 30 annosta

TAI ½ annosta omaa piparkakkutaikinaa
Ikkunoiksi:
1
ps
värillisiä hedelmäkarkkeja (esim. Hedelmäaakkoset)

Ohje

  1. Levitä taikinalevy/-levyt erilleen ja anna niiden sulaa huoneenlämmössä n. 45 min tai valmista piparitaikina itse. Kauli taikina n. 2 mm:n vahvuisiksi levyiksi.

  2. Voit myös tehdä taikinan itse. Katso ohjeet: Piparkakkutaikina, perinteinen tai Piparkakkutaikina, munaton.

  3. Ota taikinasta muotilla pipareita ja nosta ne lastalla leivinpaperin päälle. Tee jokaiseen pipariin pieni aukko, joka on juuri sopiva hedelmäkarkille. Laita yksi karkki jokaiseen aukkoon.

  4. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 5-7 min. Ole tarkkana, sillä piparit palavat helposti.

  5. Huom! Ohjeessa mainitut hedelmäkarkit kestävät paistamisen. Jos käytät muita karkkeja, tee koepaisto.

VINKKI: Jos haluat ripustettavia pipareita, paina kuumien pipareiden yläreunaan reikä tikulla heti, kun olet ottanut ne uunista.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.