Joulun Sydän Ikkunapiparit

joulun-sydän-ikkunapiparit

Ikkunaan voi leipoa myös syötäviä koristeita. Tee jokaiseen pipariin pienellä muotilla tai veitsellä reikä, siis ”ikkuna”. Laita paistoon sopiva karkki ikkunaruuduksi, esim. Fazerin Ässämix sopii tähän. Tee lisäksi pipariin pikkuinen reikä yläreunaan, esim. sukkapuikolla tai jollain tikulla. Paista reikien teon ja karkin asettamisen jälkeen varovasti palamista välttäen. Käytä valmista piparitaikinaa tai tee taikina itse.

noin 30 kpl
1pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikina (500 g)
tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)
TAI ½ annosta omaa piparkakkutaikinaa
Ikkunoiksi:
1psHedelmäaakkosia tai värillisiä Ässämix-hedelmäkarkkeja

Valmistusohje

Levitä taikinalevy/-levyt erilleen ja anna niiden sulaa huoneenlämmössä n. 45 min tai valmista piparitaikina itse. Kauli taikina n. 2 mm:n vahvuisiksi levyiksi. Voit myös tehdä taikinan itse. Katso ohjeet: Piparkakkutaikina, perinteinen tai Piparkakkutaikina, munaton. Ota taikinasta muotilla pipareita ja nosta ne lastalla leivinpaperin päälle. Tee jokaiseen pipariin pieni aukko, joka on juuri sopiva hedelmäkarkille. Laita yksi karkki jokaiseen aukkoon. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 5-7 min. Ole tarkkana, sillä piparit palavat helposti. Huom! Ohjeessa mainitut hedelmäkarkit kestävät paistamisen. Jos käytät muita karkkeja, tee koepaisto.

VINKKI: Jos haluat ripustettavia pipareita, paina kuumien pipareiden yläreunaan reikä tikulla heti, kun olet ottanut ne uunista.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (9)

Namia
Oikein maukkaita ja herkullisia, suosittelen.
Oli muuten tosi hyvää.
mahtavaa!!!!
No oli ihan hyvän makusia mutta aika ällöttäviä karkkeja itse kokeilen seuraavalla kerralla salmiakki karkkeja lapset kyllä tykkäs ihan hyvää. Kiitos ohjeesta Terveisin: Monkey-Mika
Ikkunapipariohje ja -idea oli hyvä ja hauskaa vaihtelua perinteiseen piparipaisteluun. Käytimme ideaa piparkakkumökkimme rakentelussa. Mökki löytyy piparigalleria 4:stä kuva 7. Se täytyy todeta, että karkkien koostumus muuttuu hieman paistettaessa. Ehkä hieman sitkeämmiksi ja venyvimmiksi. Se on sitten puhtaasti makuasia, että onko tämä hyvä vai huono asia. Lapsia ei tuntunut ainakaan häiritsevän moinen sivuseikka.
hyvää oli
olen koittanut tehdä näitä joulun ikkunapipareita aika montakin meni pieleen mutta muut sanoivat niitä hyviksi ja nyt teen niitä joka joulu!