Jauheliha-kasvispaistos

Myllyn Paras
4-6:lle
400gvähärasvaista naudan jauhelihaa
1iso sipuli
3-4valkosipulinkynttä
1-2rklrypsiöljyä
1prkvalkoisia tai ruskeita papuja tomaattikastikkeessa
1psmaissia (tai 1 prk)
1iso punainen paprika
1-2tlchilijauhetta
1tlsuolaa
n.300gMyllyn Paras Torttutaikinaa
tai Voitaikinaa
tai Lehtitaikinaa
Voiteluun:
vähän munaa

Valmistusohje

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä, lisää lopuksi joukkoon hienonnetut sipulit ja anna niiden kuullottua. Lisää sekaan pavut liemineen, valutetut maissit ja paloiteltu paprika. Mausta, maistele ja anna kiehua hiljalleen hetken aikaa ilman kantta. Tarkista maku ja kaada seos pyöreään (halkaisija 26-29 cm) tai suorakulman muotoiseen piirakkavuokaan ja anna jäähtyä.

Sekoita voitelumunasta runsas puolet täytteen joukkoon. Kauli ja yhdistele taikina vähän kohmeisena vuoan kokoiseksi palaksi. Leikkaa taikinaan noin 2 cm:n viillot riviin noin 2 cm:n välein. Vedä käsin taikinan reunasta, niin viillot aukeavat. Nosta taikinalevy varovasti täytteen päälle ja painele reunoihin. Voitele taikinalevy.

Paista uunin keskiosassa 200-225-asteessa 20-30 minuuttia eli kunnes pinta on saanut kauniin värin ja kypsynyt.

VINKKI: Voit käyttää jauhelihaseokseen myös valmiita chili con carne mausteseoksia.

Resepti:
Kati Nappa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)