Jauheliha-kasvispaistos

Myllyn Paras
4-6:lle
300gvähärasvaista naudan jauhelihaa
1iso sipuli
2-4valkosipulinkynttä
1rklrypsiöljyä
1prkvalkoisia tai ruskeita papuja tomaattikastikkeessa
1psmaissia (tai 1 prk)
1punainen paprika
1-3tlchiliä
½tlsuolaa
n.300gMyllyn Paras Torttutaikinaa
tai Voitaikinaa
tai Lehtitaikinaa
Voiteluun:
vähän munaa

Valmistusohje

Ruskista jauheliha kevyesti, lisää lopuksi joukkoon
hienonnetut sipulit ja anna niiden kuullottua. Lisää sekaan pavut liemineen,
valutetut maissit ja paloiteltu paprika. Mausta, maistele ja anna kiehua
hiljalleen hetken aikaa ilman kantta. Tarkista maku ja kaada seos pyöreään
(halkaisija 26-29 cm) tai suorakulman muotoiseen piirakkavuokaan ja anna
jäähtyä. Sekoita voitelumunasta runsas puolet täytteen joukkoon.

Kauli taikina vähän kohmeisena vuoan kokoiseksi palaksi.
Leikkaa taikinaan noin 2 cm:n viillot riviin noin 2 cm:n välein. Vedä käsin
taikinan reunasta, niin viillot aukeavat. Nosta taikinalevy varovasti täytteen
päälle ja painele reunoihin. Voitele taikinalevy. Paista uunin keskiosassa
200-225-asteessa 20-30 minuuttia eli kunnes pinta on saanut kauniin värin ja
kypsynyt ja täyte lämmennyt.

VINKKI: Voit käyttää jauhelihaseokseen
myös valmiita chili con carne mausteseoksia.

Resepti:
Kati Nappa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)