Jätskihedelmämaljat ja Mantelikookostikut

Jätskihedelmämaljat ja Mantelikookostikut

Onko pakastimessasi vielä torttutaikinaa? Siitä voi leipoa torttutaikinatikkuja ja tarjoilla niitä esimerkiksi hedelmäsalaatin ja/tai jäätelön sekä kinuskikastikkeen kanssa. Tarjoa joulunmakuisia jätskiannoksia joulunajan vieraille tai omille lapsillesi. Lapsille mukaan kinuskikastiketta, rommihunajalla saat makua aikuiseen sävyyn.

1pktMyllyn Paras Torttutaikinaa (500 g)
munaa
mantelirouhetta
kookoshiutaleita
kanelia
sokeria
raesokeria
Lisäksi:
hedelmiä (luumuja, viinirypäleitpä, persikkaa...)
ja/tai marjoja: mansikoita, karpaloita jne.
kinuskikastiketta tai hunajaa (1 dl) + rommia (1 dl)
nougat tai vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Voitele sulaneet taikinalevyt munalla, ripottele pinnalle haluamiasi ohjeen rouheita. Laita aina kaksi rouhelevypintaa vastakkain. Leikkaa levyistä ½-1 cm:n levyisiä suikaleita. Kierrä suikaleet venyttäen pidemmiksi kierteelle ja taita ne kaksin kerroin n. 15 cm:n tikuiksi leivinpaperille uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi, 6-10 min kierteen paksuudesta riippuen. Pilko hedelmät. Voit antaa hedelmäpalojen/marjojen maustua halutessasi juoksevan hunajan (1 dl) ja rommin (1 dl) sekoituksessa ennen annosten tekoa. Laita annosmaljoihin hedelmäpaloja, jätskipalloja ja mantelikookostikkuja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)