Jätskihedelmämaljat ja Mantelikookostikut

Jätskihedelmämaljat ja Mantelikookostikut

Onko pakastimessasi vielä torttutaikinaa?

Siitä voi leipoa torttutaikinatikkuja ja tarjoilla niitä esimerkiksi
hedelmäsalaatin ja/tai jäätelön sekä kinuskikastikkeen kanssa.

Tarjoa joulunmakuisia jätskiannoksia joulunajan vieraille tai omille
lapsillesi.

Lapsille mukaan kinuskikastiketta, rommihunajalla saat makua aikuiseen
sävyyn.

1pktMyllyn Paras Torttutaikinaa (500 g)
munaa
mantelirouhetta
kookoshiutaleita
kanelia
sokeria
raesokeria
Lisäksi:
hedelmiä (luumuja, viinirypäleitpä, persikkaa...)
ja/tai marjoja: mansikoita, karpaloita jne.
kinuskikastiketta tai hunajaa (1 dl) + rommia (1 dl)
nougat tai vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Voitele sulaneet taikinalevyt munalla, ripottele pinnalle haluamiasi
ohjeen rouheita. Laita aina kaksi rouhelevypintaa vastakkain. Leikkaa levyistä ½-1 cm:n
levyisiä suikaleita. Kierrä suikaleet venyttäen pidemmiksi kierteelle ja taita
ne kaksin kerroin n. 15 cm:n tikuiksi leivinpaperille uunipellille. Paista
225-asteisen uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi, 6-10 min kierteen paksuudesta
riippuen.

Pilko hedelmät. Voit antaa hedelmäpalojen/marjojen maustua halutessasi
juoksevan hunajan (1 dl) ja rommin (1 dl) sekoituksessa ennen
annosten tekoa.

Laita annosmaljoihin hedelmäpaloja, jätskipalloja ja
mantelikookostikkuja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)