Jätskihedelmämaljat ja Mantelikookostikut

Jätskihedelmämaljat ja Mantelikookostikut
25 min, josta valmisteluaika 25 min
  • Onko pakastimessasi vielä torttutaikinaa?
  • Siitä voi leipoa torttutaikinatikkuja ja tarjoilla niitä esimerkiksi hedelmäsalaatin ja/tai jäätelön sekä kinuskikastikkeen kanssa.
  • Tarjoa joulunmakuisia jätskiannoksia joulunajan vieraille tai omille lapsillesi.
  • Lapsille mukaan kinuskikastiketta, rommihunajalla saat makua aikuiseen sävyyn.
1pktMyllyn Paras Torttutaikinaa (500 g)
munaa
mantelirouhetta
kookoshiutaleita
kanelia
sokeria
raesokeria
Lisäksi:
hedelmiä (luumuja, viinirypäleitpä, persikkaa...)
ja/tai marjoja: mansikoita, karpaloita jne.
kinuskikastiketta tai hunajaa (1 dl) + rommia (1 dl)
nougat tai vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Voitele sulaneet taikinalevyt munalla, ripottele pinnalle haluamiasi ohjeen rouheita. Laita aina kaksi rouhelevypintaa vastakkain.

Leikkaa levyistä ½-1 cm:n levyisiä suikaleita. Kierrä suikaleet venyttäen pidemmiksi kierteelle ja taita ne kaksin kerroin n. 15 cm:n tikuiksi leivinpaperille uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi, 6-10 min kierteen paksuudesta riippuen.

Pilko hedelmät. Voit antaa hedelmäpalojen/marjojen maustua halutessasi juoksevan hunajan (1 dl) ja rommin (1 dl) sekoituksessa ennen annosten tekoa.

Laita annosmaljoihin hedelmäpaloja, jätskipalloja ja mantelikookostikkuja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)