Jämäpuurosämpylät

Jämäpuurosämpylät

Usein kattilan pohjalle jää tähteeksi puuroa, jolle ei vain löydy sitä viimeistä syöjää.  Ruokaa ei kannata heittää hukkaan, vaan hyödyntää se esimerkiksi herkullisten sämpylöiden raaka-aineeksi.

Valmistusohje

Nämä sämpylät valmistuvat kätevästi yön yli kohoten. Sekoita veteen hiiva, suola ja siirappi. Lisää joukkoon puuro ja 3-4 dl jauhoja. Jätä kuplimaan seos yön yli huoneenlämpöön liinan alle.  Aamulla lisää jauhoja ja halutessasi vähän myös esimerkiksi leseitä. Lisää jauhoja noin desi kerrallaan, ja kun taikina käy paksuksi, upota reilusti käsi taikinaan ja vaivaa. Lisää jauhoja niin kauan, että taikina on kimmoisaa, mutta edelleen pehmeää. Lisää öljyä ja jatka vaivaamista, öljy irrottaa taikinan käsistäsi.  Jätä taikina lepäämään liinan alle 30-45 minuutiksi ja leivo sämpylöiksi. Paista sämpylöitä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes niiden pinnassa ja pohjassa on väriä.

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)