Ainekset piirakkavuoan halkaisija 28 - 30 cm, noin 10 annosta

Täyte kypsälle tortulle:
½-1
dl
kirsikka-, persikka- tai rypälemehua
1-2
dl
kirsikka- tai persikkahilloa tai -sosetta
n.½-1
l
jäätelöä
Koristeeksi:
5-6
kpl
luumuja, (säilyke)persikoita tai satsumia
n.300
g
viinirypäleitä tai kirsikoita

Ohje

  1. Sulata taikina, painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 min. Kostuta jäähtynyt pohja.

  2. Levitä päälle hillo tai sose. Pehmennä jäätelöä hieman. Levitä jäätelö tortun päälle. 

  3. Säilytä torttu pakastimessa siihen asti, kunnes se tarjoillaan. Koristele hedelmin ja yrtein ennen tarjoilua. Sopii pieniin kutsuihin, jossa torttu syödään pian pakastimesta ottamisen jälkeen.

VINKKI: Katso myös Isänpäivän Hedelmärahkatorttu.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.