Jäädykeleivokset ovat kätevää tarjottavaa, koska ne voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen.

Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinasta leivot kestäviä ja maukkaita leivospohjia.

Tee annospohjat putkenmuotoisilla uuninkestävillä annosmuoteilla /-formuilla tai isoilla korkeilla silikoni- tai foliomuffinivuoilla.

Satsaa hyvänmakuiseen, sinua miellyttävään mämmiin ja täyteläiseen appelsiinimarmeladiin, jossa on mukana kuoripaloja, eikä teollista esanssisuutta. Ohjeeseen on käytetty Båssan kartanon appelsiinimarmeladia.

Irrota jäiset leivokset irti muoteistaan. Helpoiten onnistut, kun painelet kylmien muottien ulkoreunoja kuumalla pyyhkeellä.

Ainekset n. 10 leivosta, n. 7 cm halkaisijaltaan 6 cm korkeisiin annosmuotteihin tai n. 15 leivosta isoihin muffinivuokiin annosta

Leivospohjat:
Pohjien päälle:
200
g
appelsiinimarmeladia kuoripaloilla
Sitruuna-lakritsikerros:
2
dl
vaahtoutuvaa kermaa
400
g
maustettua rahkaa, sitruunainen lakritsi
Mämmikerros:
2
dl
vaahtoutuvaa kermaa
4
dl
mämmiä
Päälle ennen tarjoilua:
100
g
appelsiinimarmeladia kuoripaloilla
50
g
tuoretta mustaa lakritsia

Ohje

  1. Sulata murotaikina ja painele se irtoreunaisten korkeiden annosmuottien tai isojen muffinivuokien pohjille.

  2. Paista muropohjia 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 8–10 minuuttia, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä. Irrota muropohjat muoteistaan jäähtyneenä.

  3. Vatkaa 4 dl kermaa vaahdoksi ja jaa se kahteen eri osaan omiin kulhoihin. Vatkaa toisen vaahdon joukkoon kylmä rahka ja toisen vaahdon joukkoon huoneenlämpöinen mämmi.

  4. Laita muropohjat takaisin muotteihin. Mikäli käytät muffinipeltiä, vuoraa kolot ensin kelmulla. Levitä n. 1 cm kerros appelsiinimarmeladia pohjille. Jaa päälle muotin puoleenväliin asti kerros rahkaseosta ja jaa sen päälle kerros mämmivaahtoa niin, että muotit tulevat täyteen. Laita leivokset pakastimeen jäätymään vähintään 2 tunniksi.

  5. Ota kerralla tarjolle vain tarvittava määrä leivoksia. Irrota leivokset ennen tarjoilua muoteistaan. Painele kylmien muottien ulkoreunoja lyhyt hetki kuumalla pyyhkeellä, jotta leivokset irtoavat muoteistaan kauniisti. Asettele leivokset tarjoilualustalle ja koristele nokareella appelsiinimarmeladia ja ohuin lakritsiviipalein.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.