Jäädykeleivokset, mämmi ja lakritsi

Jäädykeleivokset, mämmi ja lakritsi
3 t 20 min, josta valmisteluaika 20 min

Jäädykeleivokset ovat kätevää tarjottavaa, koska ne voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen.

Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinasta leivot kestäviä ja maukkaita leivospohjia.

Tee annospohjat putkenmuotoisilla uuninkestävillä annosmuoteilla /-formuilla tai isoilla korkeilla silikoni- tai folio-muffinivuoilla.

Satsaa hyvänmakuiseen, sinua miellyttävään mämmiin ja täyteläiseen appelsiinimarmeladiin, jossa on mukana kuoripaloja, eikä teollista esanssisuutta. Ohjeeseen on käytetty Båssan kartanon appelsiinimarmeladia.

Irrota jäiset leivokset irti muoteistaan. Helpoiten onnistut, kun painelet kylmien muottien ulkoreunoja kuumalla pyyhkeellä.

n. 10 leivosta, n. 7 cm halkaisijaltaan 6 cm korkeisiin annosmuotteihin tai n. 15 leivosta isoihin muffinivuokiin
Leivospohjat:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Pohjien päälle:
200gappelsiinimarmeladia kuoripaloilla
Sitruuna-lakritsikerros:
2dlvaahtoutuvaa kermaa
400gmaustettua rahkaa, sitruunainen lakritsi
Mämmikerros:
2dlvaahtoutuvaa kermaa
4dlmämmiä
Päälle ennen tarjoilua:
100gappelsiinimarmeladia kuoripaloilla
50gtuoretta mustaa lakritsia

Valmistusohje

Sulata murotaikina ja painele se irtoreunaisten korkeiden annosmuottien tai isojen muffinivuokien pohjille.

Paista muropohjia 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 8–10 minuuttia, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä. Irrota muropohjat muoteistaan jäähtyneenä.

Vatkaa 4 dl kermaa vaahdoksi ja jaa se kahteen eri osaan omiin kulhoihin. Vatkaa toisen vaahdon joukkoon kylmä rahka ja toisen vaahdon joukkoon huoneenlämpöinen mämmi.

Laita muropohjat takaisin muotteihin. Mikäli käytät muffinipeltiä, vuoraa kolot ensin kelmulla. Levitä n. 1 cm kerros appelsiinimarmeladia pohjille. Jaa päälle muotin puoleenväliin asti kerros rahkaseosta ja jaa sen päälle kerros mämmivaahtoa niin, että muotit tulevat täyteen. Laita leivokset pakastimeen jäätymään vähintään 2 tunniksi.

Irrota leivokset ennen tarjoilua muoteistaan. Ota kerralla tarjolle vain tarvittava määrä leivoksia. Painele kylmien muottien ulkoreunoja lyhyt hetki kuumalla pyyhkeellä, jotta leivokset irtoavat muoteistaan kauniisti. Asettele leivokset tarjoilualustalle ja koristele nokareella appelsiinimarmeladia ja ohuin lakritsiviipalein.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)