Itsenäisyyspäivän piparit

itsenaisyyspaivan-piparit
30 min, josta valmisteluaika 20 min
30-40 kpl
1pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)
tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)
Koristeluun:
4-5dltomusokeria
1kananmunan valkuainen
(sinistä elintarvikeväriä)
syötäviä koristerakeita
syötävää koristehilettä

Valmistusohje

Levitä taikinalevy/-levyt sulamaan huoneenlämpöön noin 45 minuutiksi. Kauli taikinalevyt n. 2 mm:n vahvuisiksi levyiksi. Jos taikina tarttuu pöytään, ripottele vähän jauhoja alle.

Painele Suomen kartta -muotilla kuviota taikinaan ja nosta ne lastalla paistopellille leivinpaperin päälle. Mikäli kartta-muottia ei ole, tee Suomen lipun mallisia suorakaiteita veitsellä.

Paista uunin keskitasolla n. 200 asteessa n. 5-7 min. Piparit palavat helposti. Ole tarkkana.

Sekoita tomusokerista ja kananmunan valkuaisesta sekä halutessasi sinisestä elintarvikeväristä kuorrutus ja levitä se pipareille. Käytä tomusokerikuorrutuksen levittämiseen apuna esim. cocktailtikkua saadaksesi siistit reunat. Aseta koristerakeet välittömästi kuorrutteen levittämisen jälkeen päälle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Hyvä idea, mistä saa suomi muotin?
Suomen kartta-muotteja on myynnissä leipomisvälineitä myyvissä myymälöissä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta