Itsenäisyyspäivän piparit

Itsenäisyyspäivän piparit, Kuva: Anu Tuikka (Piparinleivonnan SM-kilpailuun 2013 osallistunut työ)
Kuva: Anu Tuikka (Piparinleivonnan SM-kilpailuun 2013 osallistunut työ)
30-40 kpl
1pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)
tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)
Koristeluun:
3dltomusokeria
3rklsitruunamehua
sinistä elintarvikeväriä
tai sinistä ja valkoista vaahtokarkkimassaa

Valmistusohje

Levitä taikinalevy/-levyt sulamaan huoneenlämpöön noin 45 minuutiksi. Kauli taikinalevyt n. 2 mm:n vahvuisiksi levyiksi.

Jos taikina tarttuu pöytään, ripottele vähän jauhoja alle. Painele Suomen kartta -muotilla kuviota taikinaan ja nosta ne lastalla paistopellille leivinpaperin päälle. Mikäli kartta-muottia ei ole, tee Suomen lipun mallisia suorakaiteita veitsellä. Paista uunin keskitasolla n. 200 asteessa n. 5-7 min.

Piparit palavat helposti. Ole tarkkana.

Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrutus, värjää osa sinisellä elintarvikevärillä. Laita sitä leivinpaperista tehtyyn paperitötteröpursottimeen ja koristele piparit. 

Tai käytä valmista vaahtokarkkimassaa, voit ostaa sitä valmiiksi sinisenäkin tai värjätä osan valkoisesta massasta siniseksi. Kauli massasta ohuita koristelevyjä ja -nauhoja kypsien pipareiden pinnalle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Hyvä idea, mistä saa suomi muotin?
Suomen kartta-muotteja on myynnissä leipomisvälineitä myyvissä myymälöissä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta