Itse tehty kauracookiestaikina

Itse tehty kauracookiestaikina
n. 80 kpl minicookieta tai 40 kpl 2-päällekkäistä cookieta tai n. 20 kpl n. 10 cm halkaisijaltaan olevaa isoa kauracookieta tai 10 kpl 2-päällekkäistä isoa cookieta (760 g, eli 2 x 380 g taikinaa)
3dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tai Karkea Vehnäjauhoja
3dlMyllyn Paras Pikakaurahiutaleita
tai Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
½tlsuolaa
tlleivinjauhetta
dlfariinisokeria
1tlvaniljasokeria
200gvoita
2munaa
Kinuskikastike:
2dlkuohukermaa
dlfariinisokeria
½dlsiirappia
2rklvoita
1tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Sekoita jauhot, hiutaleet, suola, leivinjauhe ja sokerit. Sulata voi, lisää hieman jäähtyneenä taikinaan. Lisää munat lopuksi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan kiinteytyä viileässä (jääkaapissa). Kauli taikina n. 3 mm paksuiseksi levyksi. Jos taikina tarttuu pöytään, ripottele vähän jauhoja alle tai kauli leivinpaperin tai silikonialusen päällä. Ota pyöreällä n. 4 cm halkaisijan muotilla taikinasta pieniä keksejä. Voit tehdä pienen kurkistusreiän joka toiseen keksiin esim. omenaporalla tai sormustimella. Tai tee isoja kaurakeksejä, joiden halkaisija on n. 10 cm. Niihinkin voi tehdä pienen kurkistusreiän joka toiseen keksiin esim. pullonkorkilla. Kypsennä pienet keksit 200-asteisen uunin keskitasolla 5–6 min ajan ja isot 175-asteisen uunin keskitasolla 8-10 min. Anna jäähtyä. Levitä halutessasi puolille kekseistä täyte ja paina toinen (ikkunallinen) keksi päälle. Täyte voi olla esim. kinuskia, sitrustahnaa, marja- tai hedelmähilloa, maustettua tuorejuustoa sekä em. kanssa manteli- tai pähkinärouhetta tai kookoshiutaleita. Kinuskikastike: Valmista kinuskikastike kätevästi mikroaaltouunissa. Mittaa kerma isoon (1½-2 l) lasiseen tai keraamiseen kippoon. Mittaa myös sokeri ja siirappi siihen. Kuumenna mikroaaltouunin täydellä teholla n. 4 min, kunne seos kiehahtaa. Jatka sen jälkeen kuumentamista noin puolella teholla n. 7 minuuttia eli niin, että seos näyttää aina välillä kiehuvan, mutta ole koko ajan tarkkana, ettei seos nouse kipon reunojen yli. Lisää kuumaan seokseen voinokareet ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä ihan hetki (2-3 min).

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)