Isänpäivän Hedelmärahkatorttu

Isänpäivän Hedelmärahkatorttu

Isänpäivänä on aika hemmotella isää, mikseipä muulloinkin! Tässä helppo herkkutorttu, jonka tekoon voivat osallistua myös lapset. Nuoret selviytyvät herkullisen tortun teosta ilman vanhempiakin. Voit valmistaa tortun valmiiksi edellisenä iltana.

piirakkavuoallinen
Pohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g)
Kypsälle torttupohjalle:
1-2dlkirsikka-, aprikoosi- tai rypälemehua
1-2dlkirsikka- tai aprikoosihilloa tai -sosetta
Päälle:
1tlkkuohukermaa (2 dl)
½-1dlsokeria
½-1rklvaniljasokeria
1tlkmaitorahkaa (250 g)
5-6kplluumuja tai satsumia
n.300gviinirypäleitä tai kirsikoita
sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikinaa sormin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 25-28 cm). Kypsennä Kauramurotaikinaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 minuuttia. Varo paistamasta liikaa! Jäähdytä pohja. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja lisää rahka. Kostuta torttupohja hyvin. Levitä päälle hillo tai sose ja sen päälle kermarahka. Koristele kauniisti hedelmillä ja tuorein yrtein.

VINKKI: Katso myös Jäätelö-hedelmätorttu!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Oli aivan mahtava piirakka!
Maistuvaa ja mehevää. Helppoa, kun on näitä valmistaikinoita.
Oli tosi hyvää. Isä eilen ilahtui ikihyviksi ja kelpasi tenavillekin vallan mainiosti.
Aivan ihana! Pakkasessa oli juuri taikinapaketti ja tehtiin piirakka. Nopea ja helppotekoinen, silti hieno ja erikoinen.
Pohja onnistu hyvin ja samoin koko helahoito ;) Teen kyllä uudemman kerran vielä.