Hiihtolomalla leivotaan yhdessä perheen tai ystävien kanssa! Haastoimme Someleipurit 2024 leipomaan uudella tapaa helppoja klassikkoherkkuja, joiden leivontaan voi osallistua ihan jokainen. Iida Huhtaluhta (@spicegirls_baking) inspiroitui tällä kertaa suolaisesta leivonnasta ja kehitteli meille maailman parhaiden pitaleipä-wrappien ohjeen.

 "Pitaleipä-wrappini ovat ihan erilaisia kuin kaupan valmiit pitat – nämä ovat vähän tortillamaisempia mutta ihanan pehmeitä ja helppoja valmistaa itse. Pidän usein perinteiset herkut perinteisinä mutta välillä tuunaan klassikkoleivonnaisten makumaailmaa omaan suuhun sopivammaksi tai ulkonäköä modernimmaksi." 

Hiihtolomalla Iida aikoo leivonnan lisäksi viettää paljon aikaa ulkoillen perheen kanssa: 

"Vietämme hiihtolomaa lasten kanssa kotona Härmässä. Meidän perhe rakastaa retkeilyä ja ulkoilua, joten sitä on ainakin tiedossa paljon. Käymme myös kylpylässä, laskettelemassa ja kelkkaretkillä." 

Vietä sinäkin iloinen leivontahetki yhdessä perheen tai ystävien kanssa, ja nauttikaa maailman parhaita pitaleipä-wrappeja Iidan helpolla ohjeella!

Ainekset 6 annosta

Pitaleipä-wrapit
2
dl
vettä
20
g
hiivaa
1
tl
sokeria
0,5
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
Pulled pork -tahna
400
g
valmista pulled pork -lihaa
400
g
créme fraîchea
1
tl
mustapippuria
2
tl
paprikamaustetta
1
tl
suolaa
Muut täytteet
1
pussi rapeaa salaattia
2
suippopaprikaa
2
avokadoa
100
g
suolakurkkuja
2
marinoitua punasipulia
Marinoitu punasipuli
2
punasipulia
0,5
dl
punaviinietikkaa
2
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippurirouhetta
1
dl
rypsiöljyä

Ohje

Pitaleipä-wrapit

  1. Liota hiiva veteen. Lisää joukkoon myös sokeri. 
  2. Lisää 1 dl Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja ja sekoiteta tasaiseksi. Nostata taikinaa 10 minuuttia. 
  3. Lisää suola ja loput Myllyn Paras Durumvehnäjauhot sekä öljy. 
  4. Vaivaa noin 10 minuuttia ja nostata sitten 30 minuuttia liinan alla. 
  5. Valmista nostatuksen aikana pulled pork -tahna ja pilko kasvikset. 
  6. Jaa kohottun taikina paloihin, pyöritä ne palloiksi ja kaulitse ohuiksi lätyiksi. 
  7. Voitele pannu öljyllä ja laita ohut lätty pannulle. Paista miedolla lämmöllä. 
  8. Voitele öljyllä lätyn paistamaton pinta, käännä ja paista loppuun. 

Täytteet 

  1. Valmista pulled pork -tahna sekoittamalla liha, créme fraîche ja mausteet keskenään. 
  2. Pilko suippopaprika, avokadot ja suolakurkut siivuiksi. 

Marinoitu punasipuli

  1. Kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. 
  2. Kiehauta kattilassa etikka, sokeri, mustapippuri ja suola. Lisää joukkoon punasipulit. Kiehauta vielä. 
  3. Anna punasipulin jäähtyä ja lisää sekaan rypsiöljy. 
  4. Jäähdytä punasipuli kunnolla jääkaapissa ennen tarjoamista, ainakin tunnin ajan. Marinoitu punasipuli säilyy jääkaapissa noin 2–3 viikkoa. 

Pitaleipä-wrapin kokoaminen

  1. Täytä pitaleipä-wrap laittamalla pohjalle pulled pork -tahna. Levitä päälle salaatti, siivutetut kasvikset ja marinoitu punasipuli. 
  2. Taittele pitaleipä-wrap kiinni niin, että täytteet pysyvät sisällä, ja nauti.
Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2024 Iida Huhtaluhta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.