Ihana kermakakku

Ihana kermakakku
Kakku:
4munaa mitattuna lasiin
saman verran sokeria
saman verran Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
Vuoan leivitykseen:
margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoja
Täyte:
1pspakastemansikoita
2-5rklsokeria
1tlvaniljasokeria
2-3banaania
3⅓dlkuohukermaa
dlmaitoa
Koristeluun:
suklaarouhetta, makeisia, marjoja, mitä vain makusi mukaan

Valmistusohje

Laita uuni 180 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon vehnäjauhot varoen. Leivitä pyöreä irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 25-35 minuuttia, riippuen uunista. Kakku on kypsä, kun kokeilet työntää hammastikkua kakun keskelle, eikä siihen jää taikinaa.  Anna pohjan jäähtyä. Sulata mansikat ja muussaa ne. Lisää sokeria halutessasi. Muussaa banaanit haarukalla omassa kulhossaan. Vatkaa kerma ja mausta se 1-2 rkl sokeria ja vaniljasokerilla. Leikkaa kakkupohja terävällä veitsellä kolmeen osaan. Kostuta alin pohja 1/3 maidosta, levitä pohjan päälle banaanisose. Lado päälle seuraava kerros pohjaa ja kostuta 1/3 maidosta ja levitä päälle survotut mansikat. Laita päälle vielä viimenen kakkukerros ja kostuta se jäljelle jääneellä maidolla. Levitä kermavaahto tasaisesti kakun päälle ja ympärille lastaa apuna käyttäen. Koristele haluamallasi tavalla. Voit hyvin täyttää kakun jo edeltävänä päivänä, mutta lisää kermavaahto vasta ennen tarjoilua.

Resepti:
Vappu Pimiä, MTV 3 Vapun valtakunta

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Ihana kermakakku oli.
Nyt on kyllä hiukan epämääräinen resepti. Mitä tarkoittaa "saman verran"?
Otetaan kolme samanlaista lasia, rikotaan munat lasiin ja saman verran sokeria ja jauhoja. Terveisin, Kuluttajaneuvonta