Hunajainen Suppilovahveropiirakka

Hunajainen Suppilovahveropiirakka

Katso video ohjeen alta, kuinka Arja Elina Laine valmistaa tämän piirakan Liv & Learn: Arjan keittiössä -ohjelmassa.

pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
tai Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Täyte:
1rklvoita
1lsuppilovahveroita
1iso punasipuli
½tlsuolaa
tlvalkopippuria
n.½dlhunajaa
½dlrosmariinia tai persiljaa hienonnettuna
1⅕dlsmetanaa
1muna

Valmistusohje

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Valmista täyte paistamalla sienet ja silputtu sipuli pannussa, mausta. Paista, kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut, lisää hunaja ja yrttisilppu. Sekoita erikseen smetanaan muna. Levitä piirakkapohjalle paistettu sieni-sipuliseos ja kaada päälle smetanaseos. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 - 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Katso myös maukas Sienipiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia sienipiirakan reseptejä.

VINKKI: Hyvää syntyy myös kantarelleilla tai mustilla torvisienillä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)