Leikkaa kohmeisesta pakastepiparitaikinalevystä pitkiä nauhoja, kaada ne kumolleen ja taita hevosenkengän muotoon leivinpaperille uunipellille.

Nauhojen pituus vaikuttaa hevosenkengän kokoon - parhaan kokoiset saat, kun leikkaat taikinalevyn pituudesta noin 3 cm pois.

Kypsien hevosenkenkien päät voit koristella kastamalla päät suklaaseen ja sen jälkeen kookoshiutaleisiin tai sokerimehukuorrutukseen ja nonparelleihin.

Katso videolta kuinka hevosenkengät valmistetaan.

Ainekset 30-40 kpl annosta

Koristeluun:
1
levy tummaa suklaata
dl
kookoshiutaleita
TAI:
3
dl
tomusokeria
3
rkl
sitruunamehua
(punaisia nonparelleja)

Ohje

  1. Leikkaa hieman sulaneen piparitaikinalevyn päästä pois n. 3 cm, jotta hevosenkengistä ei tule liian suuria. (Voit leipoa palasta esim. piparitankoja).
  2. Leikkaa sen jälkeen terävällä veitsellä n. ½ cm:n levyisiä pitkiä suikaleita taikinalevystä. Nosta suikaleet kumolleen uunipellille ja taivuttele ne hevosenkengän muotoon. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6-8 min.
  3. Sulata suklaa (esim. mikroaaltouunissa) tai sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrutus. Kasta jäähtyneen hevosenkengän päät suklaaseen ja sen jälkeen kookoshiutaleisiin tai sokerimehukuorrutukseen ja nonparelleihin. Anna koristelun kuivua.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.