Leikkaa kohmeisesta pakastepiparitaikinalevystä pitkiä nauhoja, kaada ne kumolleen ja taita hevosenkengän muotoon leivinpaperille uunipellille.
Nauhojen pituus vaikuttaa hevosenkengän kokoon - parhaan kokoiset saat, kun leikkaat taikinalevyn pituudesta noin 3 cm pois.
Kypsien hevosenkenkien päät voit koristella kastamalla päät suklaaseen ja sen jälkeen kookoshiutaleisiin tai sokerimehukuorrutukseen ja nonparelleihin.
Leikkaa hieman sulaneen piparitaikinalevyn päästä pois n. 3 cm, jotta hevosenkengistä ei tule liian suuria. (Voit leipoa palasta esim. piparitankoja).
Leikkaa sen jälkeen terävällä veitsellä n. ½ cm:n levyisiä pitkiä suikaleita taikinalevystä. Nosta suikaleet kumolleen uunipellille ja taivuttele ne hevosenkengän muotoon. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6-8 min.
Sulata suklaa (esim. mikroaaltouunissa) tai sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrutus. Kasta jäähtyneen hevosenkengän päät suklaaseen ja sen jälkeen kookoshiutaleisiin tai sokerimehukuorrutukseen ja nonparelleihin. Anna koristelun kuivua.
Olen valmistanut jo useana jouluna hevosenkenkä pipareita. Ne on helppo ja nopea tehdä ja ovat näyttäviä kahvipöydänherkkuja. Tekeminen onnistuu lasten kanssakin. terv. Maarit