Herraskartanon kakku

Myllyn Paras
noin 10 viipaletta
130gmargariinia
dlsokeria
3kananmunan keltuaista
¾dlsokeria
dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
dlperunajauhoja
tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
2tlkarvasmanteliöljyä
rusinoita tai korintteja sekä mantelilastuja

Valmistusohje

Margariini ja sokeri vatkataan kuohkeaksi. Munat rikotaan
varovaisesti yksitellen. Valkuaiset valutetaan niistä kulhoon ja keltuaiset
kaadetaan voivaahtoon. Jokaisen keltuaisen lisäämisen jälkeen vatkataan hyvin
ennen uuden keltuaisen lisäämistä. Taikinaan lisätään sen jälkeen
karvasmanteliöljy. Viimeiseksi lisätään jauhot, joihin vaniljasokeri ja
leivinjauhe on sekoitettu. Taikina nostetaan kauhalla voideltuun ja
tattarihiutaleilla leivitettyyn vuokaan ja paistetaan keskilämpöisessä uunissa
(n. 200-astetta).

Sillä aikaa kun kakku paistuu puolikypsäksi, vatkataan
valkuaiset hyväksi vaahdoksi. Sokeri lisätään valkuaisvaahtoon vain kevyesti
sekoittamalla.

Kun kakku on sen verran paistunut, että se ei enää laskeudu
vuokaa liikuteltaessa (n. 20 min kuluttua) kaadetaan marenkiseos kakun pinnalle
ja korintit sekä mantelilastut sirotellaan pinnalle. Kakku nostetaan nopeasti
takaisin uuniin ja sen annetaan paistua kypsäksi. Jos uunin ylälämpö on erikseen
säädettävissä, pannaan ylälämpö nyt pienimmälle teholle tai suljetaan kokonaan.
Muussa tapauksessa voidaan uunin ylimmille kannatinrivoille panna kylmä
leivinpelti, jotta marenki ei ruskistuisi, vaan tulisi ainoastaan kullan
keltaiseksi.

Herraskartanon kakku korvaa kahvipöydässä sekä kahvi- että
täytekakun.

Resepti:
Saara Peltola

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

En ole koskaan leiponut ko. kakua, mutta ymmärsinkö oikein, että siihen EI käytetä vehnäjauhoja ja näin ollen sopii vilja-allergikolle ? Kiitos. Terkkuja kaikille leipureille. terv. Sirpa
Kakkuun ei käytetä vehnäjauhoja. Kun kakun valmistaa raaka-aineista, joissa ei voi olla jäämiä vehnästä, niin kakku sopii vehnäallergiselle. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.