Helppo omenapiirakka

Helppo omenapiirakka
8-10 palaa
1pktMyllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa (400 g)
margariinia tai voita
Täyte:
100gaprikoosimarmeladia
1tlkvaniljarahkaa
3-5hapokasta omenaa
½dlsitruunamehua
½dlmantelilastuja
1-2rklraesokeria

Valmistusohje

Anna taikinan sulaa pakkauksen ohjeen mukaan. Painele se käsin voideltuun pitkänomaiseen tai pyöreään isohkoon vuokaan (halkaisija 25-26 cm). Voit käyttää myös irtopohjavuokaa, jolloin saat nostettua piirakan kauniisti tarjolle pois vuoasta. Levitä ohut kerros marmeladia piirakkapohjalle, levitä päälle maustettu rahka. Leikkaa omenat lohkoiksi tai viipaleiksi ja laita ne kippoon, jossa on sitruunamehua, se estää omenoiden tummumisen. Nostele lohkot rahkan päälle tiiviisti limittäin. Ripottele mantelilastut ja raesokeri päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 25-35 minuuttia. Anna levähtää hetki ennen tarjoamista. Katso myös nopea omenapiirakka muropohjalla ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakan reseptejä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)