Helppo joulupatee

Joulupatee
1 t 40 min, josta valmisteluaika 50 min

Näyttävää juhlaruokaa helposti. Taikinoitu patee voidaan valmistaa muutama päivä ennen tarjoilua. Maku vain tiivistyy ja mehevöityy jääkaapissa. Tarjoa lisukkeeksi etikkavihanneksia ja kata viereen iso purkki Dijonin sinappia.  

4-6:lle
1pktpekonia
1pieni sipuli
2valkosipulinkynttä
3rklvoita
tlsuolaa
2tltimjamia
1tlmaustepippuria jauhettuna
1tlmustapippuria
2tlDijonin sinappia
4clkonjakkia
400gporsaan jauhelihaa
1kananmuna
1dlkuohukermaa
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen

Valmistusohje

  1. Leikkaa pekoni karkeaksi silpuksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista pekoni voissa ja lisää pannulle sipuli ja valkosipuli, kuullota pehmeäksi mutta vältä ruskistamista. Lisää lopuksi kaikki mausteet ja konjakki. Anna kiehahtaa nopeasti ja siirrä sivuun jäähtymään.

  2. Sekoita jäähtynyt sipuli-mausteseos jauhelihan joukkoon. Lisää mukaan kananmunat ja kuohukerma voimakkaasti sekoittaen.

  3. Kauli piirakkataikina 3-4 mm:n paksuiseksi levyksi. Vuoraa suorakaiteen mallinen leipävuoka taikinalla. Painele jauhelihatäyte tiiviisti vuokaan. Jätä päällinen avoimeksi taikinasta ja tasoita pinta.

  4. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Nosta pois leipävuoasta ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoa etikkavihannesten ja rakeisen Dijonin sinapin kera.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)