Helpot Juhlapiparit

Helpot Juhlapiparit

Pakastetaikinasta on helppo leipoa juhliin pikkuleipiä ja täytettyjä pipareita. Valitse perinteinen Murotaikina tai maistuva kaurakeksimäinen Kauramurotaikina. Voit halutessasi kokeilla myös Ruistaikinaa. Piparit voi leipoa etukäteen ja pakastaa tarvittaessa. Täytä pikkuleivät vasta ennen tarjoilua, aikaisintaan 1 vrk ennen. Mitä aikaisemmin täytät, sitä vähemmän kostea hillo saa olla.

20 kpl
1pktMyllyn Paras Murotaikinaa (400 g)
tai Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Voiteluun ja koristeeksi:
munaa
raesokeria
Koristeluun:
tummaa suklaata TAI
3dltomusokeria
3rklsitruunamehua
(punaisia nonparelleja)

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan 20 minuuttia ennen käyttöä. Jaa taikina n. 20 osaan ja pyörittele palaset palloiksi. Litistä pallot mataliksi cookies-tyyppisiksi pikkuleiviksi. Voitele halutessasi munalla. Voit ripotella pinnalle (väri)raesokeria, jos et tee muuta koristelua. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 5-8 min, pikkuleipien koko vaikuttaa paistoaikaan. Pikkuleipiä paistettaessa kannattaa olla tarkkana, että ne eivät ole liian kauan uunissa ja pala - ole siis tarkkana. Voit tehdä kypsille pikkuleiville koristelun pursottamalla niille sulalla suklaalla tai tomusokerikuorrutteella nimikirjaimet, iän, sydämen tms. Voit kiinnittää koristeen pinnalle myös nonparelleja. Anna koristelun kuivua. Laita pikkuleipien väliin kiinteää hilloa tai marmeladia. Voit tarjoilla piparit myös sellaisenaan ilman täyttämistä.

VINKKI: Jos kaaviloit taikinan, voit ottaa siitä muotilla pikkupipareita, paistaa ja täyttää ne kuten edellä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Helpotusta juhlan valmisteluun, valmis ja takuulla hyvä taikina.
Kokeilen vielä gluteenittomilla jauhoilla ja laitan ksantaania sitkoksi:)