Pakastetaikinasta on helppo leipoa juhliin pikkuleipiä ja täytettyjä pipareita. Piparit voi leipoa etukäteen ja pakastaa tarvittaessa. Täytä pikkuleivät vasta ennen tarjoilua, aikaisintaan 1 vrk ennen. Mitä aikaisemmin täytät, sitä vähemmän kostea hillo saa olla.

Ainekset 20 annosta

Voiteluun ja koristeeksi:
munaa
raesokeria
Koristeluun:
tummaa suklaata TAI
3
dl
tomusokeria
3
rkl
sitruunamehua
(punaisia nonparelleja)

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan 20 minuuttia ennen käyttöä. Jaa taikina n. 20 osaan ja pyörittele palaset palloiksi. Litistä pallot mataliksi cookies-tyyppisiksi pikkuleiviksi. Voitele halutessasi munalla. Voit ripotella pinnalle (väri)raesokeria, jos et tee muuta koristelua.

  2. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 5-8 min, pikkuleipien koko vaikuttaa paistoaikaan. Pikkuleipiä paistettaessa kannattaa olla tarkkana, että ne eivät ole liian kauan uunissa ja pala - ole siis tarkkana.

  3. Voit tehdä kypsille pikkuleiville koristelun pursottamalla niille sulalla suklaalla tai tomusokerikuorrutteella nimikirjaimet, iän, sydämen tms. Voit kiinnittää koristeen pinnalle myös nonparelleja. Anna koristelun kuivua. Laita pikkuleipien väliin kiinteää hilloa tai marmeladia. Voit tarjoilla piparit myös sellaisenaan ilman täyttämistä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.