Hedelmäinen Ohrapilahvi

Hedelmäinen Ohrapilahvi

Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoista tai Riisi+Ohrasta valmistuu nopeasti maukas pilahvi. Pilahvi tarkoittaa yleensä riisipohjaista ruokaa, joka valmistetaan öljyssä kuullottamalla. Ohratuotteet ovat hyvä ja ravitseva vaihtoehto, joten riisi on helposti korvattavissa ohrasuurimoilla. Ohra sisältää runsaasti kuitua, josta suurin osa on liukoista ravintokuitua, beetaglukaania. Esikypsytetyt Kokonaiset Ohrasuurimot kypsyvät noin puolessa tunnissa, Irtonainen Riisi+Ohra 20 minuutissa. Parsakaalinuput saa kauniisti irti saksilla, samaten taatelin ja viikunan pilkkoo helpoiten saksilla. Ohjeella syntyy kevyt kasvisruoka tai lihasuikaleita lisäämällä tuhdimpi liha-kasvispilahvi.

6:lle, noin 200 kcal/annos
1rklrypsiöljyä
2dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
tai Irtonainen Riisi+Ohraa
250gporkkanaa (3 kpl)
250gpunasipulia
n.4valkosipulinkynttä
1lvettä
1rklkasvisfondia
½tlmustapippurirouhetta
300gparsakaalia
1dlkuivattuja viikunoita
1dltaateleita
oreganoa tms. yrttiä

Valmistusohje

Kuumenna öljy padassa. Lisää ohrasuurimot sekä porkkana suikaleina ja sipulit renkaina. Kuullota näitä hetki. Lisää vesi ja mausteet. Kun vesi on kiehahtanut, anna kypsyä 20 min (Riisi+Ohran 10 min). Lisää pilkottu parsakaali. Anna kypsyä 10 min. Lisää lopuksi kuivatut viikunan ja taatelin palat, mausta tuoreella yrtillä.

VINKKI: Jos haluat tuhdimman ruoka-annoksen, voit lisätä kypsymään 400 g suikalekalaa, -kanaa tai -lihaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Aivan ihana ruoka, teen säännölllisesti, maistuu taivaalliselta, ja rakenne on loistava!