Korealainen suolainen lounaskulho vegaanisena

Korealainen suolainen lounaskulho vegaanisena
55 min, josta valmisteluaika 25 min

Tämä korealainen lounaskulho on saanut vaikutteita kasvis-sienivoittoista korealaisesta Yachae juk-lounaspuurosta, jossa kasvikset ja sienet ovat riisin seassa ja suositusta Bibimbapista, jossa lautaselle riisin päälle lisätään erilaisia raaka-aineita, usein myös lihaa ja munaa, mutta tässä on käytetty vain Yachae jukin tyyliin kasviksia ja sieniä -varsin hyvin sopivat suositut kauratuotteet tähän korealaisruokaan.

Ainekset sekoitetaan vasta syödessä eli Bibimbap kuuluu sekoittaa puikoilla pöydässä.

4–6 annosta
3dlMyllyn Paras Puuroriisiä
n. 1lvettä
1iso sipuli varsineen (100g)
2isoa porkkanaa (200g)
200gsuppilovahveroita, kantarellia tai siitakesieniä
½ kesäkurpitsaa (250 g)
nippu retiisejä (100 g)
n. 200gvegaanisia paloja, esimerkiksi maustettuja nyhtökaurapullia tai boltseja
Soijakastikeseos:
dlsoijakastiketta
3rklseesamiöljyä
1rklseesaminsiemeniä
2rklkasvisfondia
Gochujang-kastike:
1-2rklkorealaista chilitahnaa, gochujang-tahnaa tai sriracha-kastiketta
2rklvettä
2rklsokeria
2rklseesamiöljyä
2tlomenaviinietikkaa
2rklpaahdettuja seesaminsiemeniä
Pinnalle:
paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistusohje

  1. Mittaa riisi isoon kattilaan ja laske kattila täyteen kylmää vettä. Valuta vesi pois varovaisesti niin, että vain riisi jää kattilaan. Tee sama uudelleen moneen kertaan. Pese riisiä niin kauan, että pesuvesi on kirkasta. Anna riisin levätä kylmässä vedessä ainakin puoli tuntia ennen keittämistä.

  2. Puhdista, kuori ja suikaloi sipulit ja porkkanat. Porkkanoista voit ottaa vaihtoehtoisesti lastuja esimerkiksi kuorimaveitsellä. Puhdista ja viipaloi sienet. Suikaloi kesäkurpitsa ja viipaloi retiisit.

  3. Sekoita molemmat kastikkeet valmiiksi.

  4. Kuullota riisiä kattilassa seesamiöljyssä, kunnes siitä tulee läpinäkyvää (muutama minuutti). Lisää vesi ja anna kiehahtaa. Sekoita usein, ettei riisi pala pohjaan. Kun vesi alkaa kiehua, laske lämpöä ja keitä kunnes riisi on tarpeeksi pehmeää, noin 15 minuuttia.

  5. Riisin kypsyessä kuullota hienonnetut kasvis- ja sienisuikaleet jokainen omissa erissään seesamiöljyssä. Kun kasvikset ovat kypsiä, jaa valutettu riisi lautasien pohjille ja levitä päälle kasviksia sektoreittain.

  6. Tarjoile kastikkeet erikseen, jokainen saa sekoittaa ne ruokaan itse puikoillaan. Mikäli aineksia jää yli, tarjoile ne erikseen pikkukulhoista pöydässä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)