• Kerää pihasta puhdasta vuohenputkea ja siankärsämöä.
  • Käytä nuoria ja pieniä kasvien lehtiä.
  • Mikäli kasvit ovat liian isoja, niitä ne matalaksi ja saat uutta satoa!

Ainekset n. 4:lle annosta

Kastike:
600
g
haukea fileoituna ja kuutioituna
3
kevätsipulia varsineen
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
sitruunapippuria
2
rkl
voi-rypsiöljyseosta paistamiseen
1
l
vuohenputken lehtiä ja siankärsämöä
1
tl
mineraalisuolaa
2
dl
kermaa tai hapankermaa

Ohje

  1. Fileoi hauki piikeistä puhtaiksi fileiksi ja kuutioi ne isoiksi kuutioiksi (3 x 3 cm). Laita haukikuutiot, hakattu sipuli varsineen ja sitruunamehu sekä sitruunapippuri maustumaan kulhoon noin ½ tunniksi.

  2. Kerää yrtit mahdollisimman pieninä ja puhtaina isoon lävikköön. Kun lävikkö on täynnä, huuhtele lehdet lävikössä lämpimällä vedellä ja saksi pieniksi.

  3. Laita pastaa varten vesi kiehumaan. Paista marinoidut haukikuutiot pannulla voissa mukana olevan sipulisilpun kanssa, lisää puhdistetut silputut yrttien lehdet, lyhyt paisto. n. 10 min riittää.

  4. Lisää kermaa ja suolaa. Anna hautua pannulla hetki (ilman lämpöä liedellä). Keitä samalla pasta al dente, n. 6 min pakkauksen ohjeen mukaan.

VINKKI: Kokeile laittaa sekaan myös muita syötäviä luonnokasveja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.