Grahamteeleivät

25 min, josta valmisteluaika 15 min
4:lle
2 | dl | Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja |
2½ | dl | Myllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja |
2 | tl | leivinjauhetta |
½ | tl | suolaa |
3 | rkl | öljyä |
2 | dl | (laktoositonta) piimää |
1 | rkl | leipäsiirappia |
Voiteluun: | ||
vettä tai maitoa | ||
Pinnalle: | ||
auringonkukan-, seesamin- tai kurpitsansiemeniä |
Valmistusohje
-
Sekoita kaikki kuivat aineet hyvin keskenään. Sekoita öljy ja leipäsiirappi piimään ja lisää seos jauhojen joukkoon. Sekoita nopeasti, mutta älä vaivaa. Jos taikina tuntuu kovalta, lisää tilkka piimää.
-
Nosta taikina kahdeksi nokareeksi leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele pinnalle vähän jauhoja ja painele teeleiviksi (halkaisija 15-20 cm). Leikkaa taikinapyörällä neljään osaan ja pistele haarukalla.
-
Voitele vedellä tai maidolla ja ripottele pinnalle vähän siemeniä. Paista uunin keskiosassa 225-250-asteessa noin 10 minuuttia eli kunnes teeleivät ovat saaneet kauniin värin. Nauti nopeasti valmistuvat teeleivät esim. iltateen, juuston ja hillon kera.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (3)
Muokkasin tästä hieman: 2,5 dl grahamjauhoja vaihtui 1,5 dl:an ruisjauhoja ja 1 dl:an pellavasiemenrouhetta. Lisäsin öljyn sijasta 50 g voita. Namia tuli!
maku oli hyvä!taikina ei tarttunut sormiin...jee kädet ei likaantunu
tallensin tuon mielelläni koska tykkään erityisen paljon tehdä kotona teeleipiä<3
Kommentoi reseptiä