Grahamteeleivät

Myllyn Paras
4:lle
2dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
dlMyllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
½tlsuolaa
3rklöljyä
2dl(laktoositonta) piimää
1rklleipäsiirappia
Voiteluun:
vettä tai maitoa
Pinnalle:
auringonkukan-, seesamin- tai kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

Sekoita kaikki kuivat aineet hyvin keskenään. Sekoita öljy ja leipäsiirappi piimään ja lisää seos jauhojen joukkoon. Sekoita nopeasti, mutta älä vaivaa. Jos taikina tuntuu kovalta, lisää tilkka piimää.

Nosta taikina kahdeksi nokareeksi leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele pinnalle vähän jauhoja ja painele teeleiviksi (halkaisija 15-20 cm). Leikkaa taikinapyörällä neljään osaan ja pistele haarukalla.

Voitele vedellä tai maidolla ja ripottele pinnalle vähän siemeniä. Paista uunin keskiosassa 225-250-asteessa noin 10 minuuttia eli kunnes teeleivät ovat saaneet kauniin värin. Nauti nopeasti valmistuvat teeleivät esim. iltateen, juuston ja hillon kera.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Muokkasin tästä hieman: 2,5 dl grahamjauhoja vaihtui 1,5 dl:an ruisjauhoja ja 1 dl:an pellavasiemenrouhetta. Lisäsin öljyn sijasta 50 g voita. Namia tuli!
maku oli hyvä!taikina ei tarttunut sormiin...jee kädet ei likaantunu
tallensin tuon mielelläni koska tykkään erityisen paljon tehdä kotona teeleipiä<3