Ainekset 4:lle annosta

2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
3
rkl
öljyä
2
dl
(laktoositonta) piimää
1
rkl
leipäsiirappia
Voiteluun:
vettä tai maitoa
Pinnalle:
auringonkukan-, seesamin- tai kurpitsansiemeniä

Ohje

  1. Sekoita kaikki kuivat aineet hyvin keskenään. Sekoita öljy ja leipäsiirappi piimään ja lisää seos jauhojen joukkoon. Sekoita nopeasti, mutta älä vaivaa. Jos taikina tuntuu kovalta, lisää tilkka piimää.

  2. Nosta taikina kahdeksi nokareeksi leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele pinnalle vähän jauhoja ja painele teeleiviksi (halkaisija 15-20 cm). Leikkaa taikinapyörällä neljään osaan ja pistele haarukalla.

  3. Voitele vedellä tai maidolla ja ripottele pinnalle vähän siemeniä. Paista uunin keskiosassa 225-250-asteessa noin 10 minuuttia eli kunnes teeleivät ovat saaneet kauniin värin. Nauti nopeasti valmistuvat teeleivät esim. iltateen, juuston ja hillon kera.

Resepti:
Kati Nappa

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

6 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.