Grahamsämpyläsolmut

1 t 10 min, josta valmisteluaika 25 min
noin 25 kpl
5 | dl | vettä (tai maitoa) |
50 | g | hiivaa |
2 | tl | suolaa |
1 | rkl | siirappia |
4 | dl | Myllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja |
7-8 | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
½ | dl | öljyä tai voisulaa |
Valmistusohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi ja grahamvehnäjauhot. Anna turvota n. 5 min. Alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.
- Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.
- Leivo kohonneesta taikinasta sormenpaksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja. Kohota solmut hyvin peitettyinä. Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.
Kommentoi reseptiä