Grahamsämpyläsolmut

Grahamsämpyläsolmut
noin 25 kpl
5dlvettä (tai maitoa)
50ghiivaa
2tlsuolaa
1rklsiirappia
4dlMyllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
7-8dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½dlöljyä tai voisulaa

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi ja grahamvehnäjauhot. Anna turvota n. 5 min. Alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa. Leivo kohonneesta taikinasta sormenpaksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja. Kohota solmut hyvin peitettyinä. Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Olen tehnyt näistä ihan tavallisia sämpylöitä. Sairaan hyviä myös hampurilaissämpylöinä!
Ei ollu kuvaa, niin en voi tietää minkä näköistä pitäisi tulla. Resepti oli kyllä hyvä.
Jopa isäntä tykkää,joka yleensä osaa olla ronkeli!!!