Glögitorttu tummalla pohjalla

glögitorttu-tummalla-pohjalla

Tässä kevyessä leivonnaisessa on käytetty tummia jauhoja ja vähän rasvaa. Valmista torttu mielellään ajoissa mehevöitymään, vaikka jo edellisenä päivänä. Glögi voi olla tavallista kaupan valmista glögiä, sitä voi halutessaan maustaa liköörillä tmv. tai se voi olla itse tehtyä glögiä.  Hyydytä hyytelösokerilla tai liivakoilla.

Katso video ohjeen alta, kuinka tämä glögitorttu valmistetaan.

1 pyöreä 28-30 cm:n piirasvuoka
Pohja:
2munaa
1dlfariinisokeria tai tummaa sokeria
dlMyllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
½dlMyllyn Paras Kauraleseitä TAI
mantelirouhetta
1tlleivinjauhetta
½dlvoi- tai margariinisulaa (50 g)
Vuoan leivitykseen:
voita tai margariinia
Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja
Kostutus:
1dlglögiä
Päälle:
dlkarpalo- tai puolukkahilloa
3-5dlkarpaloita, puolukoita tai vadelmia
4dlglögiä
½dlhyytelösokeria tai 4-5 liivatelehteä

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu ja leivinjauhe sekä mantelirouhe. Lisää sen jälkeen vielä sulatettu rasva (tai pullomargariini) ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Vuoka voi olla tavallinen piirakkavuoka tai myös sellainen, josta pohjan voi kumota eli tällöin piiraaseen jää syvennys, jonne täyte tulee. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 12-15 min. Kostuta piirakkapohja glögillä, levitä päälle hillo ja marjoja. Kuumenna 1 dl glögiä kiehuvaksi ja liuota hyytelösokeri siihen ja lisää 3 dl glögiä kylmänä joukkoon. Tai käytä liivatelehtiä: liuota liivakot kylmässä vedessä, puristele vesi pois, kuumenna 1 dl glögiä, sulata liivakot siihen ja lisää 3 dl glögiä joukkoon. Liivakoita käytettäessä ei tarvitse lisätä sokeria. Levitä hieman jäähtynyt hyytelöliemi marjojen päälle. Anna hyytyä kylmässä ennen tarjoilua. Voit valmistaa tortun jo edellisenä päivänä ennen tarjoilua.

VINKKI: Marjojen tilalle torttuun sopivat esim. tummat viinirypäleet puolikkaina tai luumuut ohuina viipaleina/lohkoina.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)