Glögikaurapuuro

Glögikaurapuuro
10 min, josta valmisteluaika 1 min

Joulun odotukseen sopii terveellinen kaurapuuro, joka maistuu joululta. Tämä puuro keitetään alkoholittomaan glögiin. Juomaksi sopii niin kaupan valmis vaalea tai tumma (punainen) glögi kuin itse omasta mehusta keitetty joulumausteinen glögijuoma. Mikäli käytät glögitiivistettä, laimenna sitä riittävästi vedellä.

4 annosta
Puuro:
1lglögiä (tarvittaessa laimennettua)
4-5dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita tai n. 6 dl Myllyn Paras Pikakaurahiutaleita
(⅓tlsuolaa)
manteleita, rusinoita

Valmistusohje

  1. Kaada glögiä kattilaan ja tarkista sille sopiva voimakkuus, lisää tarvittaessa vettä niin, että nestettä on yhteensä 1 litra. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää hiutaleet ja kypsennä välillä sekoittaen: tavallisia kaurahiutaleita keitetään 5 minuuttia, pikahiutaleita 1 minuutti. Anna puuron hautua kannen alla hetki. Mausta halutessasi hivenellä suolaa.
     
  2. Tarjoile rouhittujen manteleiden ja rusinoiden sekä halutessa maidon kanssa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)