Joulun odotukseen sopii terveellinen kaurapuuro, joka maistuu joululta. Tämä puuro keitetään alkoholittomaan glögiin.

Juomaksi sopii niin kaupan valmis vaalea tai tumma (punainen) glögi kuin itse omasta mehusta keitetty joulumausteinen glögijuoma. Mikäli käytät glögitiivistettä, laimenna sitä riittävästi vedellä.

Ainekset 4:lle annosta

Puuro:
1
l
glögiä (tarvittaessa laimennettua)
(⅓
tl
suolaa)
manteleita, rusinoita

Ohje

  1. Kaada glögiä kattilaan ja tarkista sille sopiva voimakkuus, lisää tarvittaessa vettä niin, että nestettä on yhteensä 1 litra. Kuumenna kiehuvaksi.
  2. Lisää hiutaleet ja kypsennä välillä sekoittaen: tavallisia kaurahiutaleita keitetään 5 minuuttia, pikahiutaleita 1 minuutti. Anna puuron hautua kannen alla hetki. Mausta halutessasi hivenellä suolaa.
  3. Tarjoile rouhittujen manteleiden ja rusinoiden sekä halutessa maidon kanssa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.