Ainekset 10 kpl annosta

munaa
viherpippureita
Täyte:
200
g
valkosipulituorejuustoa
2
dl
smetanaa tai kermaviiliä
50
g
purjosipulia
1
rku
tilliä
200
g
tonnikalaa vedessä (1 tlk)
150
g
katkarapuja
150
g
simpukoita (1 tlk)
2
tl
sitruunapippuria

Ohje

VALMISTA ENSIN VOITAIKINATASKUT:

  1. Kauli jokainen voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla.

  2. Taita taikinalevy kaksinkerroin niin, että taitosviiva jää taskun sisäpuolelle. Voitele taskut munalla ja ripottele pinnalle koristeeksi viherpippureita.

  3. Paista taskuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Raota taskuja auki varovasti heti kuumina. Anna jäähtyä 10-15 min ennen täyttämistä.

TÄYTE:

  1. Silppua purjo ja yli puolet tillistä hienoksi, sekoita ne ja tuorejuusto sekä smetana tai kermaviili keskenään. Lisää joukkoon tonnikala, valutetut katkaravut ja simpukat, sekoita ja mausta sitruunapippurilla.

  2. Jaa täytemassa pohjille ja taita kansi takaisin päälle. Koristele tillillä.

VINKKI: Voit jättää halutessasi simpukat pois ja laittaa tilalle enemmän katkarapuja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.