Energiapatukat siemennäkkärisekoituksesta

Energiapatukat siemennäkkärisekoituksesta
35 min, josta valmisteluaika 15 min
10 patukkaa
1dlkookos-, avokado- tai rypsi-sitruunaöljyä (100 g)
1dlomenasosetta (90 g)
1dlkookossokeria tai tummaa sokeria (85 g)
1dlkuivattuja karpaloita tai marjoja (50 g)
4dlMyllyn Paras Kaurainen-siemennäkkäri leivontaseosta

Valmistusohje

Valitse mieluisin öljy, sillä öljyn maku vaikuttaa energiapatukoiden makuun. Mikäli käytät kookosöljyä, lämmitä se kipossa mikroaaltouunissa nestemäiseksi. Pilko karpalot pienemmiksi. Sekoita kaikki aineet paksuksi taikinaksi.

Aseta leivinpaperi uunipellille. Painele taikina leivinpaperin päälle tiiviiksi matalaksi uunipellin pituiseksi (30 cm), 10 cm leveäksi ja 2 cm paksuksi levyksi. Leikkaa levystä veitsellä 3 cm leveitä patukoita ja vedä ne hieman irralleen toisistaan. Kypsennä 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20–30 minuuttia kauniin värisiksi. Anna jäähtyä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)