Emännän Vehnänen

Myllyn Paras
5dlmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
50ghiivaa
1muna
1tlsuolaa
2dlsokeria
1rklkardemummaa
14-15dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (n. 1 kg)
150gvoita tai margariinia
Voiteluun:
munaa

Valmistusohje

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, muna, suola, kardemumma sekä
sokeri ja sekoita. Annostele vehnäjauhot hyvin alustaen ja lisää alustuksen
loppuvaiheessa pehmeä voi taikinaan. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n.
30 min. Leivo taikinasta pitkoja, pikkupullia tai korvapuusteja. Annoksesta tulee esim. 2 pullapitkoa tai 1 juhlavehnäsrinkilä.

Kohota, voitele
ja paista pitkoja 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 20-25 min ja pikkupullia 225 asteessa uunin keskitasolla n. 10 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Tämä resepti sopii myös hyvin täysin maidottomana. 5 dl vettä (tai kauramaitoa), munan voi jättää pois ihan suoraan. Sopii myös pikkupullien ja korvapuustien tekemiseen.
Taikinasta tuli hyvin pehmeä, kun käytin rasvana 100 g täysin laktoositonta kasvirasvamargariinia ja 50g kasvirasvaöjyä. Nesteenä käytin laktoositonta maitojuomaa. Tämä ohje sopii mainiosti kaikille niille, jotka eivät siedä laktoosia ollenkaan.