Croissant

Croissant
30-40 kpl
5dlrasvatonta maitoa
¾dlsokeria
2tlsuolaa
1palahiivaa (50 g)
14-15dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja (950 g)
2kananmunaa
300gvoita

Valmistusohje

Sekoita kylmään maitoon sokeri, suola ja murennettu hiiva. Lisää noin litran verran jauhoja ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää kananmunat sekä loput jauhot ja alusta kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja anna taikinan levätä 20 minuuttia.

Kauli levännyt taikina suorakaiteen muotoiseksi, noin 1,5 cm:n levyksi. Vedä jääkaappikylmästä voista lastuja juustohöylällä taikinalevylle kerroksittain niin että voilastut peittävät puolet taikinalevystä. Taita toinen puoli päälle ja kauli taikinalevy kevyesti. Taita levy kolmin kerroin ja anna levätä 15–20 minuuttia liinan alla. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja taittele jälleen kolmin kerroin. Anna levätä ja kauli taikina samoin vielä pari kertaa.

Peitä liinalla ja anna taikinan levätä noin 20 minuuttia. Jaa taikina kahteen osan ja kauli osat ohueksi suoralaiteen (noin 55 x 40 cm) muotoiseksi levyksi. Leikkaa levy pitkittäin kahteen osaan ja leikkaa kaitaleet kolmioksi. Rullaa kolmiot sarviksi leveämmästä päästä aloittaen. Toimi toisen taikinapalan kanssa samoin. Siirrä sarvet leivinpaperoiduille pelleille, peitä ja kohota. Voitele sarvet rikkivispatulla kananmunalla.

Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. 

VINKKI: 

Voit pakastaa croissantit heti rullaamisen jälkeen. Aseta ne tasaiselle alustalle, jäädytä ja pakkaa jäätyneet croissantit muovipusseihin. Ota tarvittava määrä sarvia kohoamaan jääkaappiin esim. edellisenä iltana. Paista jääkaapissa yön yli kohonnet croissantit aamulla.

Tuplaa reseptin sokerin määrä makeisiin sarviin.

Voit täyttää suolaiset croissantit esim. juustolla, kinkulla, aurinkokuivatuilla tomaateilla tai paahdetuilla kasviksilla ennen rullaamista.

Makeisiin sarviin täytteiksi sopivat esim. mantelimassa, kanelilla ja sokerilla maustetut omena- tai tuoreluumulohkot.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)