Clemenzan pasta

Myllyn Paras
4:lle
Tomaattikastike:
2rkloliiviöljyä
2-3valkosipulinkynttä
500gpaseerattua tomaattia
tilkka punaviiniä
2tlsokeria
Lihapullat:
400gjauhettua naudanlihaa
parmesaanijuustoraastetta
1muna
suolaa
mustapippuria
Lisäksi:
tai Putki Spagettia

Valmistusohje

Kaada paksupohjaiseen kattilaan tai paistinpannuun oliiviöljyä ja lisää ohuiksi viipaloidut valkosipulinkynnet. Paista valkosipulia
jonkin aikaa, mutta älä polta. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti ja sekoita
kiehuvaa kastiketta niin, ettei se tartu pohjaan.

Lisää punaviini, suola, mustapippuri ja sokeri. Sokeri
korostaa muita makuja ja sopii erityisesti kasvisruokiin. Säädä lieden lämpötila
alhaiseksi ja anna kastikkeen kypsyä kaikessa rauhassa.

Valmista lihapullat. Riko muna ison kulhon pohjalle. Raasta päälle
parmesaania niin, että se peittää munan. Lisää suola ja mustapippuri.
Sekoita muna-parmesaanimausteseos tasaiseksi tahnaksi ja lisää siihen
jauheliha. Vaivaa taikinaa, kunnes kaikki ainekset ja maut ovat tasaantuneet.

Pyörittele lihapullataikinasta pieniä pullia ja nostele ne
kiehumaan tomaattikastikkeeseen. Aloita ulkoreunasta, niin saat kaikki
lihapullat mahtumaan kattilaan tai paistinpannuun. Keitä lihapullia noin
15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

Sillä aikaa kun lihapullat kiehuvat, voit keittää
spagetin. Sekoita kypsä spagetti ja valmis lihapullakastike kattilassa.

Tarjoile Clemenzan pasta syviltä lautasilta.

Resepti:
Resepti kirjasta Valkokankaan herkkuja, Jari Keränen - Timo Malmi

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Aivan loistava resepti! Tein tuosta oman virityksen korvaamalla parmesaanin sinihomejuustolla ja lisäämällä n.100 grammaa pekonia taikinaan. Lisäksi hieman kuivattua chiliä joukkoon, mutta silleen sivistyneesti, sillä tarkoitus ei ole tulista tehdä. Tästä on jo tullut meikäläisen kestosuosikki.
Herkullinen!!