Ainekset 4:lle annosta

Tomaattikastike:
2
rkl
oliiviöljyä
2-3
valkosipulinkynttä
500
g
paseerattua tomaattia
tilkka punaviiniä
2
tl
sokeria
Lihapullat:
400
g
jauhettua naudanlihaa
parmesaanijuustoraastetta
1
muna
suolaa
mustapippuria
Lisäksi:

Ohje

  1. Kaada paksupohjaiseen kattilaan tai paistinpannuun oliiviöljyä ja lisää ohuiksi viipaloidut valkosipulinkynnet. Paista valkosipulia jonkin aikaa, mutta älä polta. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti ja sekoita kiehuvaa kastiketta niin, ettei se tartu pohjaan. Lisää punaviini, suola, mustapippuri ja sokeri. Sokeri korostaa muita makuja ja sopii erityisesti kasvisruokiin.

  2. Säädä lieden lämpötila alhaiseksi ja anna kastikkeen kypsyä kaikessa rauhassa.

  3. Valmista lihapullat. Riko muna ison kulhon pohjalle. Raasta päälle parmesaania niin, että se peittää munan. Lisää suola ja mustapippuri. Sekoita muna-parmesaanimausteseos tasaiseksi tahnaksi ja lisää siihen jauheliha. Vaivaa taikinaa, kunnes kaikki ainekset ja maut ovat tasaantuneet.

  4. Pyörittele lihapullataikinasta pieniä pullia ja nostele ne kiehumaan tomaattikastikkeeseen. Aloita ulkoreunasta, niin saat kaikki lihapullat mahtumaan kattilaan tai paistinpannuun.

  5. Keitä lihapullia noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Sillä aikaa kun lihapullat kiehuvat, voit keittää spagetin. Sekoita kypsä spagetti ja valmis lihapullakastike kattilassa. Tarjoile Clemenzan pasta syviltä lautasilta.

Resepti:
Resepti kirjasta Valkokankaan herkkuja, Jari Keränen - Timo Malmi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.