Ainekset 10 kpl annosta

Chocolate chip cookie -taikina
60
g
voita
½
dl
sokeria
½
dl
fariinisokeria
½
munaa
½
tl
vaniljauutetta
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
ruokasoodaa
¼
tl
suolaa
¾
dl
tummia suklaahippuja
Tähtitorttutaikina
Pinnalle
1
muna
tomusokeria

Ohje

Chocolate chip cookie -taikina

  1. Sulata voi kattilassa niin, että se kiehahtaa. Lisää sokerit. Sekoita ja anna sokereiden sulaa hieman joukkoon.
  2. Puolita kananmuna rikkomalla sen rakenne rikki mitta-astiassa. Lisää muna voi-sokeriseokseen reippaasti käsivispilällä sekoittaen.
  3. Lisää vaniljauute, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja lopuksi muutamassa erässä vehnäjauhot.
  4. Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jotta suklaa ei sulaa joukkoon. Lisää sitten suklaahiput. Voit säästää pienen määrän suklaahippuja koristeluun.
  5. Muotoile taikina noin ruokalusikallisen kokoisiksi nokareiksi leikkuulaudan päälle. Taikinasta riittää muutamaan ylimääräiseen keksiin torttujen lisäksi.

Torttujen muotoilu

  1. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön.
  2. Leikkaa levyt kahdeksi neliöksi. Tee taikinapyörällä viillot kohti keskustaa. Paina joka toisen siivekkeen kärki levyn keskelle.
  3. Laita tortut pellille leivinpaperin päälle. Voitele kananmunalla.

Paistaminen

  1. Esipaista torttuja 225 asteessa noin 6 minuuttia (kunnes pinta on saanut aavistuksen verran väriä ja taikina hieman lehtevyyttä).
  2. Asettele keskelle taikinanokareita. Jatka paistamista noin 4 minuuttia.
  3. Halutessasi voit lisätä suklaahippuja paistuneen keksitäytteen päälle. Anna torttujen jäähtyä hetki ja siivilöi pinnalle tomusokeria.
Resepti:
Kinuskikissa

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.