Karkkitortut

Karkkitortut

Perinteisimmät joulutortut ovat tähtitorttuja luumumarmeladitäytteellä Voi- tai Torttutaikinaan leivottuna.

Voitaikina on voilla leivottua, Torttutaikina puolestaan margariinilla leivottua ja laktoositonta.

Uunin paisto-ominaisuudet vaikuttuvat lopputulokseen, ole tarkkana, että karkit ja suklaat eivät pala. Paista karkkitortut uunin alimmalla tai toiseksi alimmalla tasolla. Karkki tulee laittaa tähtitortun sakaroiden alle, sillä kokeilin laittaa karkkia sakaroiden päälle, mutta päällä oleva karkki leviää ja palaa helpolla. Sakarat tulee nipistää hyvin yhteen kostutetuin käsin.

Katso, mitkä karkit toimivat joulutortuissa parhaiten. Lue karkkitestaajamme vinkit tästä!

10 kpl
1pktMyllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Voitaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
100-150gkarkkia tai suklaata
Päälle:
tomusokeria (suklaata ja karkkirouhetta)

Valmistusohje

Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa n. 15 minuuttia. Leikkaa levyt neliöiksi ja tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin).

Laita torttujen keskelle 1–2 palaa valitsemaasi suklaata, 1 iso vaahtokarkki, 1 vihreä kuulua tai muu valitsemasi makeinen

Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä taikinakulmat suppuun keskelle torttua kostutetuin sormin.

Paista torttuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tai alimmalla tasolla n. 10–15 minuuttia kauniin värisiksi, varo polttamasta. Sihtaa päälle hieman tomusokeria.

Voit dipata tähtitorttujen sakarat jäähtyneenä sulaan suklaaseen, ja sen jälkeen karkkirouheeseen, niin saat tosi karkkisia joulutorttuja.

Karkkitorttujen raaka-aineet

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)