Vihreä kuula -joulutortut ja muut karkkitortut

Karkkitortut
20 min, josta valmisteluaika 10 min

Vihreä kuula -joulutortut tuovat vaihtelua joulun kahvipöytään. Voit kokeilla myös muita makeisia! 

Uunin paisto-ominaisuudet vaikuttuvat lopputulokseen. Ole tarkkana, etteivät karkit ja suklaat pala. Paista karkkitortut uunin alimmalla tai toiseksi alimmalla tasolla. Laita karkki tähtitortun sakaroiden alle ja nipistä sakarat tiiviisti yhteen kostutetuin käsin.

Lue lisää siitä, millaiset karkit toimivat joulutorttujen täytteenä. 

10 kpl
1pktMyllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Voitaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
100-150gkarkkia tai suklaata
Päälle:
tomusokeria (suklaata ja karkkirouhetta)

Valmistusohje

Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa n. 15 minuuttia. Leikkaa levyt neliöiksi ja tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin).

Laita torttujen keskelle 1 vihreä kuulua, 1–2 palaa valitsemaasi suklaata, 1 iso vaahtokarkki tai muu valitsemasi makeinen

Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä taikinakulmat suppuun keskelle torttua kostutetuin sormin.

Paista vihreä kuula -joulutortut 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tai alimmalla tasolla n. 10–15 minuuttia kauniin värisiksi, varo polttamasta. Sihtaa päälle hieman tomusokeria.

Voit dipata torttujen sakarat jäähtyneenä sulaan suklaaseen, ja sen jälkeen karkkirouheeseen, niin saat tosi karkkisia joulutorttuja.

Karkkitorttujen raaka-aineet

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)