Broileri-feta-salaatti

Myllyn Paras
4:lle
300-400gMyllyn Paras Keltainen Kukka Makaronia
1kasvisliemikuutio
Basilikaöljy:
1basilikaruukku
1dlrypsiöljyä
valkosipulia
suolaa
pippuria
sitruunamehua
200gfeta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa
400gbroilerinsuikaleita tai rintafileitä
1-2paprikaa
1-2rskirsikkatomaatteja
1kurkku

Valmistusohje

Keitä makaronit kypsäksi (keitinvedessä kasvisliemikuutio),
jätä kuitenkin hampaille pureskeltavaa. Sekoita sauvasekoittimella basilikaöljyn
ainekset. Kaada basilikaöljy makaronien päälle, anna maustua muutama tunti tai
seuraavaan aamuun.

Kypsennä broilerinsuikaleet tai -fileet ja jäähdytä.
Fileet kypsyvät kätevästi myös uunissa. Pilko kypsä broileri, kun se on hetken
jäähtynyt.

Lisää pilkotut paprikat ja kurkku ja halkaistut tomaatit sekä
broileri makaronin sekaan. Anna vetäytyä muutama tunti. Jos haluat että salaatti
säilyy yhtä hyvänä seuraavaan päivään älä puolita tomaatteja ja poista kurkun
siemenet. Ennen tarjoilua kannattaa vielä varmistaa maku ja tarvittaessa lisätä
hiukan öljyä.

Lapset voivat osallistua salaatin tekemiseen pilkkomalla
kasviksia ja sekoittamalla aineita. Salaatti maistuu paremmin, kun se on itse
tehty.

Resepti:
Anette Palssa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)