Broileri-feta-salaatti

300-400 | g | Myllyn Paras Keltainen Kukka Makaronia |
1 | kasvisliemikuutio | |
Basilikaöljy: | ||
1 | basilikaruukku | |
1 | dl | rypsiöljyä |
valkosipulia | ||
suolaa | ||
pippuria | ||
sitruunamehua | ||
200 | g | feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa |
400 | g | broilerinsuikaleita tai rintafileitä |
1-2 | paprikaa | |
1-2 | rs | kirsikkatomaatteja |
1 | kurkku |
Valmistusohje
-
Keitä makaronit kypsäksi (keitinvedessä kasvisliemikuutio), jätä kuitenkin hampaille pureskeltavaa.
-
Sekoita sauvasekoittimella basilikaöljyn ainekset. Kaada basilikaöljy makaronien päälle, anna maustua muutama tunti tai seuraavaan aamuun.
-
Kypsennä broilerinsuikaleet tai -fileet ja jäähdytä. Fileet kypsyvät kätevästi myös uunissa. Pilko kypsä broileri, kun se on hetken jäähtynyt.
-
Lisää pilkotut paprikat ja kurkku ja halkaistut tomaatit sekä broileri makaronin sekaan.
-
Anna vetäytyä muutama tunti. Jos haluat että salaatti säilyy yhtä hyvänä seuraavaan päivään älä puolita tomaatteja ja poista kurkun siemenet.
-
Ennen tarjoilua kannattaa vielä varmistaa maku ja tarvittaessa lisätä hiukan öljyä.
-
Lapset voivat osallistua salaatin tekemiseen pilkkomalla kasviksia ja sekoittamalla aineita. Salaatti maistuu paremmin, kun se on itse tehty.
Kommentoi reseptiä