Bliniburgerit

Bliniburgerit
1 t 30 min, josta valmisteluaika 30 min
noin 12 kpl minibliniburgeria
4dlbulgarianjogurttia tai kermaviiliä
20ghiivaa
2dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
1tlsokeria
1dlkuumaa maitoa
1tlsuolaa
1rklvoisulaa
1munankeltuainen
1munanvalkuainen
Paistamiseen:
voita
Burgerin väliin:
smetanaa
mätiä
savulohta
sipulisilppua
tilliä

Valmistusohje

Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Sekoita taikinaan tattarijauhot ja sokeri. Anna kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa).

Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja viimeisenä vaahdoksi vatkattu valkuainen. Paista taikinasta ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.

Laita ohukaisten väliin mätiä, smetanaa ja sipulia. Myös graavi- tai kylmäsavustettu lohi sopivat hyvin. Kala-allergisille tai kasvissyöjille voit tarjota blinien välissä sienisalaattia tai silputtua suolakurkkua. Voit laittaa täytteet yhteen tai kahteen väliin. Koristele tillillä.

VINKKI: Voit valmistaa blinit myös perinteisellä blinipannulla tai tehdä niistä isompia bliniburgereita, näitä ohjeesta tulee 5-6 kpl.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Aivan ihana alkupala. Laitettiin kahteen kerrokseen ja olivat vieraat otettuja kun saivat niin hienon alkupalan :-)
ihan mielettömän hyvin toimi se bulgarianjugurtti,ensikertalaisena blinien pyöräyttäminen ei aiheuttanut sen kummempia onkelmia.seuralainenki suli blinit syötyään,minustakin taisi tulla blinifani...