Baba au rhum

Baba au rhum
25 t , josta valmisteluaika 1 t
20gtuorehiivaa
25mlvettä
100gvoita
250gMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
20ghunajaa
3gsuolaa
5kananmunaa
Siirappi:
1appelsiini
1sitruuna
½kgsokeria
1lvettä
30mlrommia
Aprikoosikuorrute:
100gaprikoosihilloa
20mlvettä
10mlrommia
Kermavaahto:
2dlkuohukermaa
½dltomusokeria
1tlvaniljasokeria tai ripaus vaniljaa

Valmistusohje

Kuumenna vesitilkka kädenlämpöiseksi ja kaada yleiskoneen kulhoon. Lisää hiiva ja sekoita tasaiseksi massaksi. Sekoita suola jauhoihin ja kuutioi voi. Lisää voi, jauhot sekä hunaja kulhoon ja sekoita k-vatkaimella murumaiseksi massaksi. Lisää lopuksi viileät kananmunat joukkoon ja jatka sekoittamista ensin noin 10 minuuttia kunnes taikina on yhtenäistä ja elastista. Kaavi taikina muutaman kerran kulhon reunoilta takaisin kulhoon sekoittamisen aikana. Taikinan elastisuus on tärkeää, jotta lopputuloksesta tulee kuohkea sekä sitkeä samaan aikaan ja kakku ei hajoa siirappikäsittelyssä.

Voitele baba vuuat huolellisesti voilla. Voit tehdä baboista pieniä yksittäisiä leivonnaisia tai sitten yhden isomman baban. Jos teet yhden isomman käy muotiksi esim. metallinen kuivakakkuvuoka.

Kaada taikinaa noin puoleen väliin muottiin (älä ylitäytä). Kohota leivoksia noin 30-45 minuuttia vedottomassa paikassa huoneenlämmössä, kunnes ne ovat kaksinkertaistuneet.

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Paista pieniä yksittäisiä baboja uunissa noin 15 minuuttia ja isompia noin 30-40 minuuttia, hieman koosta riippuen. Anna leivosten jäähtyä ja kuivata niitä muotissa mielellään vähintään seuraavaan päivään. Mikäli sinulla on kiire, voit kuivattaa kakkuja 100 -asteisessa uunissa hetken mutta parempi lopputulos syntyy, mikäli ne saavat rauhassa vetäytyä.

Siirappi

Pese appelsiini ja sitruuna huolellisesti. Käytä luomua, mikäli mahdollista. Kuori molemmista hedelmistä kuori mutta vältä valkoista osaa, koska se on kitkerää. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan lisää appelsiinin- ja sitruunankuori joukkoon. Purista mehu molemmista hedelmistä. Kuumenna seos ja anna kiehahtaa, kunnes sokeri on liuennut joukkoon. Anna jäähtyä ja lisää rommi jäähtyneeseen siirappiin. Siivilöi jäähtynyt siirappi.

Kuumenna siirappi juuri ennen kakkujen kostutusta uudestaan noin 80 asteiseksi. Älä kuitenkaan keitä. Kasta baba kuumaan siirappiin ja anna kostua noin 15 sekuntia, käännä kakku toisin päin ja anna kostua uudelleen noin 15 sekuntia. Isompaa babaa voit liottaa puolin ja toisin noin 1 minuutin verran. Nosta kakku ritilän päälle ja anna ylimääräisen siirapin valua pois.

Aprikoosikuorrute

Kuumenna aprikoosihillo ja vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää rommi ja anna kiehahtaa. Paseeraa siivilän läpi ja voitele babat lämpimällä aprikoosikuorrutteella kauttaaltaan, jotta ne saavat kauniin kiiltävän pinnan.

Kermavaahto

Vatkaa kerma, sokeri ja vanilja kovahkoksi vaahdoksi. Siirrä vaahto pursotinpussiin ja käytä haluamaasi koristelutyllaa. Pursota kerma kauniisti baban päälle ja keskelle riippuen minkälaista muottia olet käyttänyt. Halutessasi voit koristella leivoksen esim. punaviinimarjoilla, karpaloilla tai karamellisoiduilla appelsiininkuorilla.

Resepti:
Madame Millefeuille

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)