Myllyn Paras lähetti Someleipurit 2023 metsään inspiroitumaan luonnon parhaista antimista. Anna Jaatinen (@pilvilinnan_anna) istahtikin laiturille ihailemaan järven laineita ja sai idean helppoista muikkupasteijoista.
"Satokauden antimet inspiroivat minua leivonnassa, mutta voisin kyllä hyödyntää niitä enemmänkin. Etenkin kasvisten ja juuresten käyttö jää itsellä usein vähäiseksi. Oman pihan viinimarjoja tulee toki hyödynnettyä leivonnassa, ja monesti läheisestä metsästä on tullut kerättyä mustikat mustikkapiirakkaan.

Makeat leivonnaiset ovat ehdottomasti omin juttuni, vaikka kyllä sekaan silloin tällöin mahtuu myös suolaisia leivonnaisia, kuten piirakoita, sämpylöitä tai leipää – tai näitä ihania muikkupasteijoita! Suolaisia leivonnaisia tehdessä sitä tuleekin aina mietittyä, että miksi niitä ei tule leivottua useammin."

Ota sinäkin ilo irti luonnon antimista ja taiteile aidolla voilla leivotuista Myllyn Paras Voitaikinalevyistä Annan helppoja muikkupasteijoita. Ongelle ei suinkaan ole pakko lähteä, vaan käyttövalmiit muikut odottavat sinua kaupan säilykeosastolla.

Ainekset 10 annosta

Taikina
Täyte
1
säilykepurkki (150 g) muikkua öljyssä
1
keitetty kananmuna
1
dl
kasvisliemessä keitettyä riisiä
100
g
ranskankermaa
tilliä
suolaa
sitruunapippuria
sitruunanmehua
Voiteluun
1
kananmuna

Ohje

  1. Sulata voitaikinalevyt ja kauli hieman ohuemmaksi. Jaa levyt puoliksi.
  2. Pilko kananmuna ja nippu tilliä pieneksi ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Mausta suolalla, sitruunapippurilla ja sitruunanmehulla.
  3. Jaa täyte voitaikinalevyille.
  4. Kostuta voitaikinalevyn reunaa hieman vedellä ja taita levy kiinni. Sulje reuna hyvin ja käytä tarvittaessa apuna haarukkaa.
  5. Voitele pasteijat kananmunalla ja paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2023 Anna Jaatinen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.