Sitruunainen hyydykekakku

MP sitruunakakku9

Keväinen aurinko tuo mukanaan myös keittiöön raikkaat maut, joten sitrushedelmät maistuvat usein kevään herkullisissa leivonnaisissa. Tämä ihanan pehmeä ja ilmava sitruunainen hyydykekakku valmistuu nopeasti ja helposti.

Pehmeä sitruunainen kakkupohja valmistuu nopeasti ja sen saa mukavasti piiloon päällä olevan sitruunamoussen sisään. Koska kakkupohja ei sisällä erikseen lisättyä rasvaa, pysyy pohja myös jääkaapissa ihanan pehmeänä ja helposti syötävänä.

Voit viimeistellä kakun kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla. Valmista myös alla olevan reseptin mukaisesti herkullinen kastike mansikasta, sokerista sekä sitruunamehusta. Tämä kastike sopii erinomaisesti sitruunakakun kanssa yhteen.

Sitruunainen hyydykekakku
(noin 8-10 palaa)

Pohja

1 kananmuna
3 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua
¾ dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja
1/3 tl ruokasoodaa

Täyte

1 dl sitruunamehua
1 sitruunan kuori
4 (8 g) liivatelehteä
4 dl vispikermaa
175 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
1 ½ dl tomusokeria
(keltaista elintarvikeväriä)

Mansikkakastike

150 g mansikoita
3 rkl sokeria
1 ½ rkl sitruunamehua

(Koristeluun kermavaahtoa, mansikoita)

Valmista pohja vatkaamalla kananmuna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja katkaa se vaahdon joukkoon. Sekoita vehnäjauhot sekä ruokasooda keskenään ja lisää ne vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Pingota noin 17 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja öljyä hieman reunoja. Kaada taikina vuokaan ja paista pohjaa 175 asteisessa uunissa noin 12-15 minuutin ajan, tai kunnes pohja on kypsä. Irrota reunus pohjan ympäriltä ja kumoa pohja leivinliinan päälle jäähtymään.

Aloita täytteen valmistaminen pesemällä hyvin 1-2 sitruunaa. Raasta toisesta kuori hienoksi raasteeksi ja purista mehua sen verran, että saat sitä tarvittavan määrän.

Laita liivatelehdet likoon kylmään veteen noin viiden minuutin ajaksi.

Vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi sekä toisessa kulhossa tuorejuusto ja ranskankerma keskenään yhdessä tomusokerin kanssa.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liivatelehdet pois vedestä. Purista niistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet kuuman sitruunamehun joukkoon. Anna seoksen jäähtyä hetki välillä sitä sekoitellen.

Kaada liivateneste tuorejuustoseokseen ja nostele lopuksi kermavaahto täytteen joukkoon.

Nosta jäähtynyt kakkupohja tarjoiluastialle. Halutessasi voit kostuttaa sitä hieman sitruunamehulla. Voitele kevyesti öljyllä noin 20-22 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoan reuna ja ripottele öljyn päälle hieman tomusokeria. Ravistele ylimääräiset tomusokerit pois ja laita reunus kakkupohjan ympärille. Voit käyttää myös suosittua reunakalvoa suojaamassa vuokaa.

Lusikoi täyte tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle ja reunoille. Voit halutessasi ottaa osan täytteestä (noin 1 dl) erilliseen astiaan ja lisätä hieman keltaista elintarvikeväriä sen joukkoon. Lusikoi keltainen täyte täytteen päälle ja pyöräytä lopuksi veitsen kärjellä massa marmoroiduksi. Nosta kakku jääkaappiin ja anna sen hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan, mielellään yön yli.

Valmista mansikkakastike mittaamalla kaikki ainekset kattilaan ja kiehauttamalla seos. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimella sileäksi kastikkeeksi. Anna jäähtyä.

Poista reunus kakun ympäriltä varovasti ja koristele kakku esimeriksi kermavaahdolla sekä tuoreilla mansikoilla. Tarjoile yhdessä mansikkakastikkeen kanssa.  

Vinkki! Jos haluat varmistaa, että saat täytteen kunnolla myös vuoan ja pohjan väliin, voit pursottaa täytteen pursotuspussista pohjan päälle ja reunoille.

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.